onsdag 23 september 2009

Intagandet av Lill-Jan

Igår blev det så av, löpning ihop med träningskompis/PT Lovisa. Spåret i Lill-Jansskogen och hem igen blev en helt grym toppning på en annars rätt trist dag. Det bästa av allt var att vi sprang den backiga banan och tillbaka ut till Valhallavägen helt utan uppehåll, bara knatade på. Jag gick ned för landning en gång men då drog Lovisa, sa "lite till" och vips tog det bara nån minut innan det jobbiga i benen och bröstet släppte. Luften var sval och små barr och löv singlade helt lugnt runtomrking oss. Jag mådde så bra!

Helt otroligt, jag klarade det, jag sprang 5 km och det gick alldeles utmärkt! Jag har sällan varit stoltare över en fysisk prestation, just för att löpning tidigare bara inte har funkat mentalt. Nu efter 2 veckor, med ny inställning och en mjukstart, så vet jag att det inte blir några problem att klara milen till Tjurruset. Jää, bring it on!

Med uppvärmningspromenaden dit (Stureplan - Sofiahemmet) så vart rundan ganska exakt 6 km lång. Efter Valhallavägen började det på tillbakavägen bli kyligt, så vi fortsatte springa ned till Norrmalmstorg. Vi plockade upp min packning och några bumsbollar på jobbet och drog till bastun på SATS Hötorget. Helt ljuvligt.

Väl hemma sen slängde jag snabbt ihop en skön middag. Sent på kvällen vill jag inte ha så tung mat, särskilt inte om man skall isäng tidigt och sen upp i ottan till morgonyoga. Så, jag fräste svamp, lök, röda linser, vitlök och blomkål i saffran. Salt, peppar, slog på en burk hela tomater samt lite ekologiskt buljongpulver. Färdigt på en kvart och satt rätt i krysset tillsammans med Vilmas knäcke och mitt senaste fynd i ostdisken: en krämig blåmögelost från det Jämtländska Bymejeriet i Skärvången.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

12 kommentarer:

 1. Att springa 5 km efter bara 2 veckor är ju helt grymt! Du äger ju!

  Fint att få piffa upp dagen med ett så bra pass, och med bastu och god mat på det. Tummen upp!

  SvaraRadera
 2. Kul med löppasset! :) Grymt bra jobbat! Blir taggad själv att bege mig ut på en terrängrunda nu.

  SvaraRadera
 3. Mikaela- jag är djupt imponerad. Du är helt grym. Springa. Tjurruset. Spinning. Laga fantastisk mat. Du klarar allt.

  SvaraRadera
 4. Kul att det gick så bra! Klart du fixar tjurruset lätt som en plätt!

  SvaraRadera
 5. Vad grym du är! Det är ju hur bra som helst att fixa 5k efter bara ett par veckor!

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat! Tack för bra tips. Onsdagar är dock en helig dansdag. :) Jag passar på att tipsa om SATS bästa dansklass. Street Dance, onsdagar på Fridhemsplan 17.30.

  Hoppas att du får en fin dag!

  SvaraRadera
 7. deras getost är GRYM så även deras camembert och brie mmmmm!!

  SvaraRadera
 8. Tusen tack till er alla för hissen och peppen, så grymt att ni delar upplevelsen med mig! :)

  SvaraRadera
 9. Fint att du har hittat Skärvångens goda ostar att återhämta dig med. Testa deras Killing, den är så god med ett glas vin ;)

  SvaraRadera
 10. @Åsa: skall hålla det i minnet, tänker våga mig in på en sån klass såsmåningom, verkar riktigt kul!

  @Birgitta: de är underbara. Vet ju att du vurmar för er Jämtländska matlagningskultur och det är med all rätt det! :)

  SvaraRadera
 11. Hej! Hittade hit via Lovisas blog och länk och det var duktigt, och även en prestation att komma igång med träning.. Jag måste bara kommentera att Lovisa i senaste inlägget länken inte funkar pga omkastade bokstäver ;-) men en jättefin blog. jag är nybörjare själv i bloggandet"plae65.blogspot.com" mvh peter fr Boden

  SvaraRadera
 12. @Plae, hej peter och välkommen hit, kul att du kikade in! Alla är vi barn i början, man hittar snart sin egen stil, sen är det bara att köra på!

  SvaraRadera