söndag 6 september 2009

Bitterljuvt avsked


Gårdagen var en rolig och social lördag hemma i Göteborg, regnet till trots. Efter morgonpromenaden lämnades lilla Mir hemma och jag drog med Daniel till stan. En snabb koll på Bondens Marknad utan tid för förkovran eller shopping, sen till Hagabadet för en sagolik brunch.

Våra goda vänner Johan och Mina har som i ett trollslag fått världens möjlighet till fint jobb och ny tillvaro i NY. Givet att de åker dit, men för alla oss runt omkring är det en något märklig situation, det kommer ta ett bra tag att fatta att de försvunnit. Två år tills de kommer tillbaka. Vi ville givetvis veta allt om deras planer och förberedelser.

Brunch är det perfekta helgbabbel-konceptet. Hagabadet övertrumfade alla tidigare serveringar genom att mata oss med västerbottenpaj överöst med smörstekta kantareller, grillade revbensspjäll, chevesallad, mangosalsa, caesarsallad, dessertostar, kyckling, exotisk frukt och makrill.

Desserten var kraftig och höstig, morotstårta och chokladtryfflar. Vi njöt, samtidigt som detta var sista gången vi skulle sitta ned tillsammans på år. Vi har känt varann länge nu, framförallt genom Göteborgs klubbliv. Mina är en otroligt begåvad designer och har sytt åt mig ett flertal gånger. Fint att se fina vänner få chanser de bara kunnat drömma om, vi kommer sakna dem.

Oavsett om man har en kär vän att ta farväl av eller inte, så rekommenderas Hagabadet i Göteborg varmt. De har ett fantastiskt gym, spa och restaurangen ligger i en inglasad innergård, vackert och rofyllt. Boka bord, ty plats där är få förunnat.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Ledsamt såklart, men en solklar orsak att planera in någon/ några resor till NY! Verkade vara en riktigt god brunch; vi är också precis hemkomna från en härlig brunch, och man känner sig lite sådär rullande och välmående de luxe.

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt aldrig varit på hagabadet trots mina 7 år i stan.. ska försöka planera in något kul pass där!

  SvaraRadera
 3. @Snorkfröken: sant, har alltid velat åka till NY!

  @Andrea: inte heller jag har tränat där, bara gått runt och kikat, och unnat min en SPA-behandling i våras när jag var sjukskriven och alltmänt misärig efter en operation. Superbra! Brunchen har vi dock ätit en fyra gånger eller nåt, mm. :)

  SvaraRadera
 4. Hur stora väskor designar hon Mina? Tänkte att jag kanske kunde följa med som handbagage... Hoppas vi kan träffas nån dag nu i veckan!

  SvaraRadera
 5. Trist att goda vänner flyttar, men goda vänner kan man fortfarande hålla kontakten med oavsett avstånd. Perfekt att ha någon i NY och hälsa på. Vilka vackra matbilder (som vanligt).

  SvaraRadera