lördag 26 september 2009

Jamies fänkål


Dagens underbara snabbmål är signerat Jamie Oliver. Passar både till lunch eller kvällsmat, och som tillbehör till fisk eller en köttbit därtill. Jamies första matlagningssäsong repriseras på TV, och det är så härligt att se. Grymma recept från hans magnifika första kokbok, ung och pigg serie med inspirerande matlagning som ofta är busenkel för vem som helst att kopiera och göra till sin.

Häromveckan gjorde han en sallad, som han själv skämdes för att kalla sallad för den är så sjukt enkel. Tunt skivad fänkål blandas med dito rädisor. Grönsakerna dressas med bra olivolja och färskpressad citronsaft och voíla! Hans lilla prick över i:et var att hacka med fänkålens lilla dillvippa samt de finare av rädiseknippens blad (om det nu finns, tycker det är ont om sånt generellt...).

Jag tycker om att låta sådana här sallader stå och dra nån timma innan man äter den, likt vitkål, broccoli eller andra kraftigare kålgrönsaker som har mycket krisp i sig. De marinerar verkligen rakt igenom och det är superbt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

  1. Jag läste din historia här brevid och oj vad grymt jobbat. Härligt att du delar med dig av tips och erfarenheter här på bloggen också!

    SvaraRadera
  2. Just det! Jamie Oliver är grym...

    SvaraRadera
  3. @Emelie: hej och välkommen hit, tack för den gulliga peppen! :)

    SvaraRadera