fredag 11 september 2009

For all the girls left behind


Nu så, dags att berätta vad jag skall ha min nyvunne vän löpträningen till (förutom hälsa, välmående och en fint fungerande relation på lång sikt såklart): jag skall lufsa mig genom Tjurrusets lervälling! Vid min sida finns härliga kollegan Theresa samt PT Lovisa (som numer även är Theresas PT). Det var givetvis hennes idé, jag kände inte alls till loppet innan hon föreslog det. Lördag den 17 oktober, 10 km i terräng - det skall bli såå kul att få skita ned sig ordentligt!

Detta är dessutom bara andra året i rad som kvinnor tillåts att delta (på riktigt alltså, patetiskt). Vi springer/går/lufsar/ålar för alla de som velat vara med innan och som inte "fått", och efteråt intar vi champagne och middag. Hur kan man inte bli peppad och motiverad av detta?

Nu är ett vettigt träningsprogram upplagt, jag har kommit igång och löpningen trappas upp i lagom fart varje vecka. Hjärtat tränas flitigt även på spinningcykeln. Vi är redo för en höst utomhus i löpspåret, me and the ladies. Runt kommer vi alltid på något vis, det blir en fin teamövning i konsten att dra varandra runt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

 1. Nä lägg av! Vad roligt!!! Det skulle jag också vilja springa.

  SvaraRadera
 2. åh, onsdag lunch kan jag inte men vad sägs om lunch den 21:a eller 22:a? den 21:a ser jag fram emot michelspinning också. ska boka in mig!

  SvaraRadera
 3. @Träningsglädje: fasen vad najs, då går vi samma pass! Det var det som Karin skrev om i veckan också, han Michael spelar för det mesta superbra musik och gör verklgien mycket för att få en att känna att man är DÄR, uppe på berget. Fenomenalt! Så, jag lunchar gärna samma dag på måndagen, dvs 21:a, eller så ses vi på passet och tar typ en fika efteråt? :)

  SvaraRadera
 4. Lycka till, va kul!

  Ha en fin helg
  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 5. WOW! Det låter superspännande, ser fram emot varje update om det framöver! :)

  SvaraRadera
 6. Heja du! Coooolt! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Lycka till! Låter som en riktigt bedrift!

  SvaraRadera
 8. Coolt med Tjurruset, men i ärlighetens namn tycker jag det är ganska fånigt att det loppet öppnades för kvinnor för att det ska vara "jämnställt".. Då kan man lika gärna öppna Tjejmilen för män också! ;) Konstigt det där att det oftast bara gäller ena vägen.. *funderar* Oavsett så är du cool som ställer upp! :)

  SvaraRadera
 9. @Gunilla i Singapore: hej och välkommen till min blogg! :) Å tack så mycket, vi kan behöva all lycka vi kan få!

  @Fummelfot: lovar att rapportera flitigt! Ser fram emot att få publicera nån rikitgt lerig bild av mig själv, hehe. :)

  @Miss Agda: yay, tack för pepp! Känns som ett riktigt kul mål!

  @Markazits: vi kommer nog vara riktigt stolta när vi kommit runt! :D

  @Lotta: jag har hört talas om det först i år, tack vare reklamen de har ute på en del SATS-anläggningar. Jag förstår din invändning, även om jag kommer från precis motsatt håll: det är min tro att vi har för många uppdelningar på män och kvinnor i samhället utan riktig funktion, liksom för sakens skull, och jag tror att det är mer dåligt än bra i det stora hela. Just Tjurruset är en så specifik häftig grej som jag tycker är lite synd att det bara har varit för män, det är inte som "vilket asfaltslopp som helst". Det finns ett stort intresse bland kvinnor för den typen av lopp har det visat sig, vilket ju är superkul!

  SvaraRadera