söndag 20 september 2009

Biltema, Elvis, Karin och alla de andra

Ännu en ljuvlig helg hemma i Göteborg drar in på upploppet. Cyklarna är som tidigare sagt återupptäckta efter ett år i förrådet, och det är verkligen helt underbart. Eftersom vi är ute och går så otroligt mycket med vovven, så är det grymt att kunna köra lite mer slut på honom, och att komma längre bort hemifrån, upptäcka mer. Vi är otroligt välsignade med vackra naturområden här, vem hade kunnat tro det liksom, när vi en gång flyttade in i vår förortslägenhet?

Cyklarna är från Biltema, s k "kärringaräsers" utan växlar. Allt annat än de koola riktiga racers jag simulerar åkning på varje vecka i spinningsalen, men de är grymma: stabila, bra rull, underbara för söndagscykling. Vi har kört dem mycket, i lera, över stock och sten och de har verkligen stått pall. Bättre investering har vi nästan inte gjort i detta hem! Mir springer med mellan cyklarna och det funkar hur bra som helst.

Dagens tur var rätt tuff och försenade frukosten med nästan två timmar. Väl hemma gjorde jag en smoothie i sann super foods-anda. Turkisk yoghurt som bas, stora blåbär från frysen mixades i, tillsammans med ekologiska gyllene linfrön, lite ekologiskt vaniljpulver, en skvätt manukahonung och råa ekologiska kakaonibs. Fint som snus, I'm telling you. Bästa smoothien görs just nu med råa kakaobitar, helt klart. Förutom att det är gott så är det bra för mig som, precis som så många andra, lätt får brist på magnesium med jobbiga kramper i hela vaden som följd.

Fick för en stund sedan för övrigt SMS-rapport från Berlin Marathon som Karin tar sig igenom i skrivande stund. Stentufft, och underbart att se att hon passerat hälften! Go Karin!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

10 kommentarer:

 1. Det låter smarrigt värre, helt i min smak! Cykling är härligt, vet inte varför jag gör det så sällan. Att sitta och svettas på en motionscykel inomhus ger inte riktigt samma känsla, men vad gör man när ljuset och tiden inte finns på mornarna? Jag ska läsa mer om superfood, det är nytt för mig.

  SvaraRadera
 2. @Bitte: kakaobitarna blir förvånansvärt milda och fina tillsammans med det andra, även om de är rätt beska på solokvist. Superfoods är inte så svårt när allt kommer kring, jag har liksom provat en grej i taget för att se om det är nåt för mig och hittat naturlig sätt för det att ingå i min kost, t ex i müslin, i juicen/smoothien, på filen, till mellis osv. Det behöver inte bli så konstlat som det kanske först ser ut. :)

  SvaraRadera
 3. Måste börja med att tacka för receptet på nötfärsgrytan (den med vit/rödkål, senap, soja)den kommer att göras många ggr framöver! Så gott :)
  Sen läste jag på Snorkfrökens blogg om en liten ryggsäck du har, skulle du vilja visa den eller tala om vad det är för märke? Jag är ute efter en liten smidig ryggsäck att springa i därav min undran.

  SvaraRadera
 4. Man ska inte underskatta Biltemas cyklar! Jag har en mtb-variant från just Biltema och den är phanimej helt underbar! Har iofs bytt ut några av delarna till Shimano-dito (men även de köpta på Biltema) och flera bekanta som är "riktiga" cykelnördar har studerat, testat, kännt och klämt och kommenterat med "Fin skit!". Vilket ska tas som ngt gott :)

  SvaraRadera
 5. @Linda: så roligt att du föll för den. En favorit! Ris funkar nog bäst till, om man äter sånt. Jag själv kör ju utan, tycker att rotsakerna räcker för mig.
  @Lotta: kul att höra, man känner ju sig lite som en cheap scank, som att man handlar på bensinmack typ. Vi är verkligen positivt överraskade. Fin skit! :)

  SvaraRadera
 6. Tackar för länken! :) Fast det har inte varit så många riktigt räsers på sistånne på bloggen. Ska se om jag lägger in något riktigt tempo-monster bara för sakens skull.

  Ha det gott!
  /R

  SvaraRadera
 7. @Richard: ge nu folk vad de vill ha: tempomonster! :D

  SvaraRadera
 8. @Linda: jag kan fota och lägga upp väskan som ett tips under veckan, den är verkligen grymt bra - och fin, helt rosa! :)

  SvaraRadera
 9. @Linda: hittade den på Fjällrävens hemsida! http://www.fjallraven.se/Produkter/ryggsackar--vaskor/campus-ace-6-l

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset. Nog för jag gått igenom perioder med smoothies men påminnelsen just nu blev bara perfekt. Jag har på de senaste dagarna inte varit speciellt sugen på nått, men det här ville jag äta direkt! sprang in i köket dök ner i frysen och sökte reda på mina blåbär. Skippade honungen och nibsen. Gott gott gott =)

  SvaraRadera