fredag 18 september 2009

Middag värdig en sliten strulis

Igår gjorde jag något dumt: jag utförde viktiga sysslor efter ett dränerande PT-pass. My mistake. Försökte planera all min packning, mina olika väskor (jag är ju veckopendlare, och med två hem och ett kontor som är någon form av mellanhand så behöver man ibland tänka både två och tre varv för att få med sig allt man skall) och skulle se till att jag fick med mig väsentligheterna hem. Tog långpromenaden hem till Fredhäll, gick vägen via butiken hemmavid för att lyxa till kvällen med lite Anton Berg-mums. Det är först när jag står utanför min port, kissnödig och djävligt hungrig som jag inser att nyckelknippan ligger kvar i fel väska på jobbet. Gah! Buss till stan, springa upp på rummet, åka tillbaka. En hel timme senare fick jag komma in till mina kära 18 kvadrat och lagade mat som smekte såväl gom som muskler och blodsocker helt medhårs.

Stekte en skiva ekologisk fläskkarré / Kryddade köttet ordentligt med Jamie Olivers nya fräsiga kryddblandning: peppar, salt, ingefära och chili / Fräste med hackade trattkantareller / Kryddade med lite extra salt, honung, soya och en slatt vitt vin / Slog på grädde och serverade med lätt förvällda vaxbönor /

Jag har länge vetat att Jamie skulle komma med en serie kryddblandningar och tänkt att det vore kul, men sen har de aldrig dykt upp i de butiker jag hänger i - förrän nu. Köpte två sorter, den med chili hade verkligen slagsida åt chilipeppar, det var otroligt bra klös. Köpte även en med timjan och citron som skall testas i veckan som kommer. Det är så lätt att variera sin standardmatlagning med nya kryddblandningar. Pimpa höstmaten med sånt du inte brukar köpa, är dagens tips!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. oooh...yummie!

  Timjan och citron borde vara smaskens till allt renkött jag nyss fryst in!

  Vill du hojta till om du hittar åt dem i någon nätbutik?

  /Fjällmor

  SvaraRadera
 2. Vilket toppentips! Dessa har jag faktiskt hela missat.. I vilken butik finner jag dessa? :)

  SvaraRadera
 3. Oj så gott det där lät! Btw! Har fått skivan nu! Spelas redan! Kram kram!

  SvaraRadera
 4. @Fjällmor: åh, ren kött, vilken lyx att ha hemma! jag hojtar om jag får korn på dem på nätet!

  @Jenna: jag hittade dem i en VI-butik på Kungsholmen. Bara sådär. :)

  @Christoffer: det vart svinbra faktiskt. :) Och gött att den kom fram så snabbt, den hamnade på lådan igår.

  SvaraRadera
 5. Jamie har känsla för smak och design...

  SvaraRadera
 6. @Dennis: japp, håller med, och hans drivkrafter är positiva och sunda, han är någon jag har högt förtroende för (även om jag ju förstår att han har marknadsfolk runt omkring sig som lägger upp kampanjer, serier och köksprylar osv).

  SvaraRadera
 7. De kryddorna ska inhandlas när jag hittar dem. Han är så bra och ödmjuk den pojken. Trädgårdsprogrammen är det bästa jag sett i matprogramsväg. Tack för tipset ;)

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset!
  Dom ska jag hålla utkik efter..

  SvaraRadera