onsdag 30 september 2009

Favorit i repris

Gå direkt till receptet.

Det är inte ofta, men i enstaka fall kan gamla godingar få gå i bloggrepris. Skälen här är synnerliga: ett stycke fisk men husmanskoststatus som riskerar att helt dö ut om inte den unga generationen tar tag i det hela och tuggar upp statistiken som hittills ser dyster ut. Jag råder er alla att åter plocka upp barndomens torsk i äggsås, det är fantastiskt gott och enkelt. Såhär gör du för att bidra med en välbehövlig insats:

Koka 4 ägg "lagom" hårda, ca 5 min / Koka ihop såsen i en panna: 2 dl grädde, 0,5 dl creme fraiche, 0,5 dl vitt vin, buljong, salt och peppar / Lägg i torskbitarna i såsen och låt dem tillagas på svag värme / Hacka en kruka persilja och strö över tillsammans med de hackade äggen /

Det är verkligen inte mer komplicerat än såhär! Jag personligen föredrar att ackompanjera en sådan len och mjuk måltid med med substansfylld råkostsallad. Bjöd PT Lovisa på torsken igår till lunch innan ny Lill-Janslöpning, och vi båda tyckte att salladen på blekselleri, morötter, rödkål och tomat var pricken över i.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

 1. *Mums* Det är dags att lägga till det på menyn snart! Cykel 18:00 Hötorget i dag kanske? :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Jag gör ofta torsk men sällan med äggsås, faktiskt så sällan att jag hade glömt bort det men det är ju fruktansvärt gott. Dags att återuppliva den gamla godingen även hos oss! :)

  SvaraRadera
 3. @Åsa: you bet'cha, drar med två pigga kollegor dessutom. See you on front row! Växeeeel!

  @Träningslyckan: det var en fellow blogger som påminde mig en gång i tiden, det är så jäkla grymt! fast i mitt barndomshem gjordes det på redd mjölk och inte på grädde, varför min vuxenvariant är mer to die for än rätten någonsin varit. ;)

  SvaraRadera
 4. Jag kan intyga, precis som ovanstående läsare misstänkt, att det var supergott! Skulle kanske inte säga att salladen utgjorde pricken men för mig som inte är speciellt förtjust i grönsaker, var den klart godkänd. Torsken var mumma!

  SvaraRadera
 5. Åh här ska jag titta igenom någon dag och få lite matinspiration!

  Imorgon får du se vad "Lek och Bus" är för träning, missa inte det :)

  SvaraRadera
 6. Fiskäggsås, är en stor favorit. Gott som tusan!

  SvaraRadera
 7. @Lovisa: det är bara som du tror. Snart älskar du grönsaker lika mycket som jag, jag får maka dig fler lite kreativa sallader. :)

  @Halvan: gött, varmt välkommen! jag ser fram emot er blogguppdatering!

  @Helena: visst är det, och rätt bortglömt har jag insett, därav mitt lilla korståg. :)

  SvaraRadera
 8. Man får såklart göra som man vill... Men... En äggsås utan kryddpeppar...? Är det ens möjligt? ;-)

  SvaraRadera