lördag 12 september 2009

Röd kycklinggryta

Gå direkt till receptet.

På ytan hade mitt kylskåp inget att erbjuda i middagsväg idag. Men, efter en två timmars cykeltur ute i det vackra höstvädret så var jag beredd att jobba lite för min föda och presterade till slut en otroligt bra gryta. Unna dig en matlagningssession på 20 minuter vetja, matmaka enligt nedan.

/ en halv grillad kyckling / en burk konserverade (körsbärs)tomater / ett kläm tomatpuré / en matsked grädde / en lök / en morot / en-två vitlöksklyfta / ett par champinjoner / ett par torkade aprikoser / en-två matskedar ajvar relish / salt, peppar och ekologiskt buljongpulver /

Fräs kyckling i mindre bitar med skivad svamp och lök samt pressad vitlök, morot i slantar och finhackade aprikoser (om de du har hunnit bli sådär hårda i skafferiet så är det fint att lägga dem i blöt nån halvtimme innan show time). Krydda med salt, peppar samt buljongpulver och tillsätt burken tomater, lite vatten, grädde, tomatpuré och ajvar efter smak.

Servera med en klick créme fraiche eller turkisk yoghurt och något vackert grönt. Jag hade brysselkål hemma, men varför inte spenat eller broccoli.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Jag hoppas jag också kunde prestera lika bra i köket när jag " inte har nånting i kylen"..... Igår blev det en pizzabeställning via nätet (!!!), kanske höjden av lathet, men så hade både jag och min sambo sprungit slut på våra ben så det kändes ändå OK.

    SvaraRadera
  2. @Miss Agda: kan ju vara gott det med, särskilt om man är sådär gott uttömd i kroppen! :)

    SvaraRadera
  3. ajvar är sannerligen en räddare i nöden, ganska ofta...

    SvaraRadera