måndag 14 september 2009

Den andra veckan

Nu är det dags för löpvecka nummer 2. Första veckan har fungerat bra, jag har sprungit tre gånger varav två transportlöp till jobbet på morgonen. Det är verkligen ett strålande koncept som även de allra bästa sysslar med. Det tar ingen extra tid eftersom tiden det tar mig att gå till jobbet motsvarar promenad/jogg + dusch. Härligt sätt att möta morgonen på dessutom, njutbart att vara del av löparsorlet vid Norr Mälarstrand.

Nu vecka två flyttar jag fram positionerna en bra bit, kortare vila mellan löp/joggsektionerna i passet. Jogglåtarna är dessutom betydligt längre nu än i förra veckans musikupplägg. Det känns bra efter en provtur under Göteborgs klarblåa hösthimmel. Jag körde hela passet i terräng, vid Fjällbo ängar och Bergsjön. Benen kändes starka och bar mig uppför låt efter låt. Tungt att jag valt en backig rutt, men musiken peppade och jag höll mig dessutom på fötterna trots stock och sten. Hann dock inte mer än att tänka att detta går ju riktigt br- förrän snubblet var ett faktum. Klarade mig denna gång och tänker att jag i framtiden skall tänka mindre och springa mer. Kom upp i ordentlig puls rätt snart i passet och låg länge i gräset efteråt och njöt av allt.

Jag kommer klara av två-tre sådana här turer till i veckan utan problem, och utöver detta kommer jag träffa mina tjurrusare för en 6-kilometare på Djurgården en kväll denna veckan.

Upplägget nu är enligt nedan. Samtliga vilolåtar denna vecka är från en av mina favoritplattor: Rufus does Judy. Avslutningslåten kommer med en rungande applåd dessutom som är underbar att få sig till livs efter avklarad bragd.

Zing went the strings of my heart (3:49)
Adios Amigos (2:54, Marit Bergman & Cecilia Nordlund från Baby dry your eye)
You go to my head (2:40)
No no never (3:01, Texas Lightning)
Just you, just me (2:03)
Ching-a-Ling (3:39, Missy Ellott)
Swanee (1:54)
Destroyer (3:14, Nina Natri)
If love were all (2:34)
Konichiwa bitches (2:39, Robyn)
That's entertainment (2:27)
Tony the Beat (3:12, The Sounds från Dying to say this to you)
A foggy day (2:56)
Family affair (4:26, Mary J Blige från No more drama)
After you're gone (2:57)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. vilken bra start du fått till!!! :)

  SvaraRadera
 2. @Sara: visst har jag, är nöjd själv och förvånad över hur bra det ändå går! :)

  SvaraRadera
 3. Shit vad seriöst att fixa speciella playlist till de olika passen!

  Säg till om du är gbg och vill ta en sväng i skatås nån gång :)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder! Och du verkar vara så på g! (Och jag tänker fråga dig i smyg var du hittat toppen på bilden nedan... urläcker).

  SvaraRadera
 5. @Andrea: kul att pula med sånt tycker jag, då lyssnar man in sig på sånt man inte haft framme på länge t ex. Plus att man på ett kul sätt får koll på hur länge man springer och hur mycket man ökar upp mängden vecka för vecka.

  Jag kör absolut i Skatås tillsammans framigenom, vore supertrevligt! :)

  @cecilia: my pleasure. :)

  @Snorkkis: tackar, mobilkameran. Snudd på att jag inte fick med bilderna hem - tappade mobilen när jag snubblade, och hittade den igen när jag tog ett helvarv runt sjön och komförbi det stället en andra gång. Ren slump, visste inte om att jag tappat den ens. :)

  (klänningen är från Sisley, köpte den urbilligt på slutrean hos Benneton, 80% rabatt, I like! :)

  SvaraRadera
 6. Hej =)
  jag tränar på SATS Medis and love it!
  kört på Fridhemsplan och S:T eriksbron tidigare
  men föredrar Medis, det är stort, bra ytor, stort rum för fria vikter =) och dessutom lite hardcore, oldschool, som jag älskar! haha!
  var tränar du?!

  SvaraRadera
 7. @Emlicious: ah, låter verkligen som ett ställe för mig - visste inte ens att det fanns ett SATS där! Gillar inte Fridhemsplan, kassa mattor och lite space, älskar Zenit och Hötorget.

  SvaraRadera