fredag 4 september 2009

En rastlös själ i ett par vackra Nike

PT igår, ingen session är den andra lik. Förra gången fick jag boxas och göra knasiga bålrotationsövningar, den här gången körde Lovisa slut på mina ben och axlar så till den milda grad att halva kroppen idag känns som vore den byggd av en fluffig fjäderboa. Skönt det! Den syran och belastningen är svår att få till själv på gymmet, jag presterar otroligt mycket bättre med en coach vid min sida, det är så jag funkar.

Efter jobbet mötte jag dessutom än en gång upp med Snorkfröken. Hon är lätt den snällaste man kan träffa från Mumindalen (jag var som så många andra rädd för mumintrollen och deras vänner när jag var liten, men har alltså nu fått en andra chans till nya intryck). Hon sköt upp sitt transportlöp hemåt i trekvart för att ledsaga mig till Runners' Store. En helt ny värld, massa folk, maratonsnack, knasiga kläder, löparknän och trasiga vader, high tech vätskebälten och grymt trevlig och till synes mycket kompetent personal.

Efter en kort jogg på bandet (i finaste kontorsmundering såklart) så konstaterades att mina fötter faller inåt (vilket jag misstänkt under en längre tid) och att jag behöver pronationsstöd som det så fint heter. Testade en fyra-fem par med olika mycket stöd tills vi fann några som gav mig en plan fotisättning. Det blev ett par riktigt fina Nike Air Zoom Elite som jag nu traskar runt med inomhus för att känna in. Dyrt för någon som skall börja känna på löpning kan man tycka, men jag stavgår redan mycket och kommer öka längden på de passen rejält i höst, och bra skor lyser med sin frånvaro även där. Det känns också som slöseri med pengar att lägga ett par hundra mindre på ett par skor som potentiellt kan hjälpa mig på traven att skada knäna när jag springer, eller som tar slut fortare.

Jag skall alltså börja springa i veckan som kommer, för första gången på över tio år. Har ett nytt träningsmål som kommer flåsa mig i nacken allt mer under den kommande månaden, jag berättar mer om det i nästa vecka! Vissa skulle säga att jag är rastlös, medan andra skulle se det som att att jag är nyfiken på mer. Träningsformerna byter av varann här på bloggen såsom man byter underkläder, men vaffan, så kan det vara. Jag har roligt nästa hela tiden, och det är huvudsaken!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

 1. Välkommen till himmelriket! :D Löpning är livet. För mig i alla fall, men det har du ju redan förstått. ;) Jag har faktiskt aldrig varit på Runner's store eller Löplabbet, är rädd att jag aldrig skulle komma ut därifrån, alternativt att jag skulle komma ut rånad på alla mina besparingar... Och du resonerar förstås helt rätt om skorna - bättre med ett par skor som passar dig som kanske kostar lite mer, än ett par billigare som gör att du får ont. Hoppas att du kommer tycka om löpningen! Ska bli roligt att höra mer om vad det är för lopp du ska springa och vad din PT tänker. :)

  SvaraRadera
 2. Vi mumintroll är snälla - det lovar jag! :)

  Roligt med nya skor och med din nya löparstart! Det ska bli intressant att följa med dej och löpningen här på bloggen! Håller med övrig talare, löpning är livet! Välkommen på nya äventyr!

  SvaraRadera
 3. Rolig träning är den bästa träningen! Och grattis till löpningen, det ÄR tokroligt (om man inte ger sig ut och springer tills blodsmak första gången vill säga. Undvik det. ;)). Hoppas skorna funkar bra!

  SvaraRadera
 4. @Therese: du är ju sannerligen biten av löparbacillen, trodde du var stammis på sånna ställen! :) Jag outar snart nya träningsmålet, en uns närmre i tid än Vasaloppet.

  @Träningslyckan: jag börjar inse det. ;) Löpningen blir ett fint komplement till stavgången, och stavspringet med för den delen!

  @Fummelfot: visst är det så, jag tillåter mig själv att vända kappan efter vinden fullständigt, jag har givetvis en bakomliggande tanke gällande upplägget inför en ny vecka, men gör det jag känner för av konditions- eller styrketräning. När man tränar mycket så tror jag verklgien man kan hålla sig bra från skador och sånt genom stor variation!

  SvaraRadera
 5. Kul att du ska börja springa! :) Har du skrivit om dina PT-erfarenheter här på bloggen? Nyfiken då jag ska börja träna med PT nu till hösten.

  SvaraRadera
 6. Lycka till med löpningen Mikaela - ett härligt sätt att träna på :_)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är jätte modigt av dig att testa alla möjliga nya träningsformer - och eftersom du verkar gilla ganska stor del av de du testar, kommer du nog snart att vara ganska upptagen :) .

  Jag visste inte om att du var rädd för mumintroll - stackare; här går jag omkring och orsakar skrämselhicka... jag som kände mig ganska harmlös.

  SvaraRadera
 8. @Miss Agda: jag har skrivit lite om PT sådär pö om pö, t ex här http://njutmaten.blogspot.com/2009/08/pt-sasongen-ar-har_13.html, http://njutmaten.blogspot.com/2009/08/ombyte-fornojer.html och http://njutmaten.blogspot.com/2009/05/i-faders-spar-for-framtids-segrar.html, men jag kan absolut skriva något mer strukturerat om hur det funkar och mina tankar och upplevelser. Det är så otroligt bra tycker jag, ger mig det lilla extra i träningen!

  @Liss: många säger det, jag ser det som ännu en skön aktivitet ute i skog och mark, träning och frisk luft i kombination under hösten känns väldigt lockande. :)

  @Snorkfröken: allt för många bär på muminrädslan, något vi behöver ta tag i som vuxna. ;) Jättegulligt av dig att supporta så som du gör iaf, jag kommer nog med tusen och en "dum" fråga allteftersom träningen löper på så att säga (den berömda göteborgshumorn som vi pratade om gör sig påmind...).

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att du ska komma i gång med löpningen. Efter nästa sommar kommer du att vara beroende ;0)

  SvaraRadera
 10. Snygga! Nike ska det vara! Även om jag var otrogen senast. Löpisarna blev ett par puma när speciallisten fick bestämma. Och fötterna är ett av mitt viktigaste träningsredskap så jag lyssnade. Tur att de var rosa i alla fall ;)

  SvaraRadera
 11. @Sandra: många säger att det blir så. Känns superkul att komma igång iaf! :)

  @Åsa: tackar, jag gillar dem tokmycket. Hade givetvis hjoppats på att experten skulle plocka fram ett par rosa, men men, det blev dessa och nu ser jag ju hur sjukt fina de är till mina knallblåa löpartajts. :)

  SvaraRadera