tisdag 22 september 2009

Lite tuffare

Träningsveckan inleddes igår med mitt vanliga Tour de France-pass på Odenplan. hade äran att få sällskap av Träningsglädje-Sara som var uppe en sväng, skönt med draghjälp i branta backar och tempoåkningar (något av en akilleshäl för mig). Sara beskriver passet så sjukt bra att det är onödigt att jag själv upprepar det här, jag delar helt hennes upplevelse!

Annars fortsätter veckan med fokus på löpning, nytt musikprogram är ihopsnickrat (upplägg för löpträningen tidigare veckor kan du läsa om här och här).

Vilolåtarna är alla av Kanye West, löplåtarna i vanlig ordning blandade favoriter ut iTunes-biblioteket. Jag har verkligen märkt av den stora betydelsen av att springa till låtar som man verkligen gillar, som ger positiv energi. Backen i skogen häromdagen blev så sjukt mycket segare när låten i öronen mest var störig och utan positivt driv.

Tainted love (3:20, Marilyn Manson från Lest we forget)
Jesus walks (3:14, Kanye West från The College Dropout)
Ping Island (4:16, Mark Mothersbaugh från Soundtrack of The life aquatic)
Good morning (3:15, Kanye West från Graduation)
Seventeen years (4:26, Ratatat från Ratatat)
Good life (3:27, Kanye West från Graduation)
San Francisco (4:13, Vanessa Carlton från Soundtrack of Charmed)
The Glory (3:33, Kanye West från Graduation)
Desert rose (4:46 Sting från Brand new day)
Homecoming (3:23, Kanye West från Graduation)
Jag är en vampyr (4:18, Marcus Krunegård från Markusevangeliet)

Det som är nytt är att löplåtarna nu ligger kring 4 minuter. Detta pass är lika långt i minuter som föregående, men saknar en uppvärmnings- och nedvarvningslåt. Tanken är att det nu ses som lite utanför passet, dvs själva träningstiden blir längre och längre, utöver det faktum att förmågan att springa i sträck pressas. Pressa är väl fel ord, men jag bygger sakta men säkert upp nåt stabilt, känner jag.

Ikväll skall jag träffa min PT Lovisa för ett pass i den s k Lill-Jansskogen här på Östermalm. Svetten lär lacka i backarna, och det skall bli så kul att ha sällskap där ute i spåret.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Nu vet jag inte om du gillar den låten, men jag kan verkligen rekommendera "Stand up for the champions" - Right Said Fred. Då känner man sig som man precis vunnit ett OS. :) (Nu har jag iofs aldrig vunnit ett OS... men du fattar. ;))

  SvaraRadera
 2. @Fummelfot: kul snudd på tuggummidisco liksom, lite oväntat av Right Said Fred ändå. Hejjakörer är sannerligen inte fel när man är ute, tack för tipset, den halkar nog med på nästkommande listor. :)

  SvaraRadera
 3. Önskar att jag hade varit med på denna fantastiska spinningklass!

  SvaraRadera
 4. @MissAgda: Han kör tre gånger i veckan på Odenplan, förutom måndagen en 75:a på fredagen tror jag och ett 90-minuterspasspå söndagar, alla Tour de France!

  SvaraRadera