lördag 8 augusti 2009

Nu är min vackra Odea äntligen här!


Dags för ett litet inlägg efter dubbel espresso No 3 denna soliga förmiddag. I mitt Göteborgskök står den nu: min alldeles egna helautomatiska espressomaskin med inställbar styrka, vattenmängd, malningsgrad och mycket mycket mer. Jag hade innan leveransen varit hos min bästa kaffehandlare och handlat på mig softaste bönan jag vet, Kaldi. Ni som läst tidigare i somras vet att jag tog en liten chansning och beställde den maskin jag kollat ut hos DigiSwe, trots kassa kundrecensioner runtom på nätet. Jag tänkte att jag kanske kunde utgöra ett gyllene undantag, men efter 3 veckors väntan så var det bara att inse faktum. Det var inga problem att annullera min order och få pengarna tillbaka och på 2 dagar fick jag den istället från stabila tretti.se. Inte ett öga var torrt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Indiska The och kaffemagasinet i stan är kanonbra! Där köper jag alltid Göteborgsblandning och Rabarbergräddte..

  SvaraRadera
 2. Härlig sida du har här :-) Kunna göra sin egen Latte är lyx :-)

  SvaraRadera
 3. @Monica: det är mitt favoritställe. Man får sina stammisgrejjer där till bästa kvalitet, och samtidigt hur mycket nya roliga grejjer som helst att välja på.

  @Ofelia: tusen tack, välkommen hit! Och visst är det underbart att kunna göra hemma, maskinen lär bli flitigt använd! :)

  SvaraRadera
 4. Jag avgudar min söta Nespressomaskin här hemma... :) Gott kaffe är livsviktigt! :)

  SvaraRadera
 5. @Lotta: Åh, Nespresso är verkligen guld! Så smidigt, supergott, många schyssta sorter och t o m en egen boutique på Biblioteksgatan i sthlm!

  SvaraRadera
 6. Åhh vad härligt med egen espresso! Nu blev jag sugen på att köpa mig en. Är det mycket rengöring för denna maskin?

  SvaraRadera
 7. @Linda: just denna verkar lugn, behöver avkalkas såsmåningom men annars kan man lätt plocka ut alla olika delar och diska ur dem. Vissa helautomatiska (dvs sådana som maler bönorna och doserar kaffe och vatten själv) har t o m inbyggt rengöringsprogram!

  SvaraRadera