onsdag 26 augusti 2009

Spinning bortom vett och sans

Igår kväll tog jag med vännen Björn till SATS Kompassen för ett spinningpass. Mitt fjärde spinningpass som gjort mig fullkomligt lycklig i kropp och själ, jag är nu officiellt spinningbiten! Eftersom jag sällan tränar på SATS i Göteborg så har jag inga tränarfavoriter utan plockar bara pass som passar mig rent tidsmässigt. Det pass vi hamnade på igår var så sanslöst mycket hårdare än de jag bevistat tidigare. Tuffa intervaller, rusande nedförsbackar, flera starka toppningar mot slutet och tunga tempointervaller som stor final. Vi var sjukt slut efteråt, och jag skippade det dubbelpass jag planerat: att följa upp denna high med yoga kändes inte vettigt alls.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

13 kommentarer:

 1. åh, låter som ett kul pass. måste kolla in den instruktören!!

  SvaraRadera
 2. @Sara: Det var verkligen något extra! Jag saknade tekniksnacket, som just jag fortfarande är i stort behov av, men upplägget var strålande! Han har klasser i höst på to & fr eftermiddag i höst på SATS Kungsgatan (Gbg), hette Kristian eller Christian, svinbra!

  SvaraRadera
 3. Hehe.. ja en annan ska ju börja me sånt där i höst. Eftersom löpningen måste kompletteras så verkar spinning ett vettigt alternativ :). Ha nu en superunderbar dag idag! Kram kram!

  SvaraRadera
 4. @Christoffer: ja, ge det en chans, det är superkul och inte så belastande som löpning heller! :)

  SvaraRadera
 5. Spinning är verkligen superskoj!! ..och att uppnå spinning high är fantastiskt!!

  Välkommen till fancluben. :)

  SvaraRadera
 6. Hallå där!

  Visst va det din sjukgymnast som jag körde Kinesis för och hon hjälpte mig en hel del under klassen. Visade alternativ till vissa övningar med mera. Jag pratade med henne en sväng efteråt me och beroende på hur det går med den andra operationen sa jag att jag skulle återkomma till henne! Allt efter ditt tips!

  Å ja, visst känns det skänt att handleds eländet nu är för utredning... men tyvärr känns det som en lång väg kvar till målet!

  SvaraRadera
 7. @Nilla: Så kul att det var Lovisa du träffade, hon är grymt duktig! Om nån kan få ordning på ens rehab så är det hon!

  @Lotta: tackar, jag njuter av att vara med! :)

  SvaraRadera
 8. Vad det är kul med bra pass. jag går runt lite där jag bor och testar på andra ställen...
  Det är lärorikt....

  SvaraRadera
 9. Om du är i Göteborg på måndagar eller tisdagar är du välkommen på mina cykelpass på Sportlife City Domkyrkan. På Måndagar instruerar jag Les Mills cykelklass som heter RPM, den är förkoreograferad och är varierad och rolig. Intervallbetonad. På tisdag, även det på Sportlife City Domkyrkan instruerar jag mitt eget Cykel60. Säg bara till så får du komma som min gäst!

  SvaraRadera
 10. @Bondbruden: visst är det schysst att testa olika! Vissa snackar mer teknik än andra, vissa peppar, vissa försätter en i en imaginär miljö. Underbart!

  @River: Åh, jag skulle vara så hedrad! Veckopendlar till Stockholm och har snart avverkat min sista semestervecka men är hemma på vardagar ibland för lov etc, kommer lätt att plocka upp dit erbjudande! :)

  SvaraRadera
 11. tack för tipset om Träningsglädje.se Jag är redan inne där flera gånger om dagen och bara njuter av hennes otroliga glädje till träning. Så härligt!

  SvaraRadera
 12. Så du tränar på Sats i Göteborg alltså?! Då har vi kanske sprungit på varandra någon gång på något pass :)

  Tack för pepp-kommentaren! Nu blev det dock ett litet mini-mål mat mitt på dagen i alla fall. Jag har ju ett hjärtfel, och när jag börjar känna av det extra mycket så känns det som en god idé att lyssna på kroppen och göra som den säger, d.v.s. äta. Men fastan fortsätter på nytt nu!

  SvaraRadera
 13. @Lina: härligt, då är vi två! Jag har fler träningsbloggar som ger energi listade här till höger! :)

  @Bullen: givet att man skall lyssna på kroppen! Jag tränar på SATS när jag är i Gbg på semester, ledighet och helger. Veckopendlar till Sthlm nämligen, så det blir allra mest träning där. kör främst på Kungsgatan och Kompassen när jag är här, vart hänger du?

  SvaraRadera