fredag 21 augusti 2009

På samma spår

På temat antioxidanter blev det min keso a la malta till frukost idag. Smaksatt med lite äkta vaniljstång och ackompanjerad av granatäpplekärnor, sommarens sista blåbär och snabbrostade hasselnötter.

Gräver helt ned mig i Khaled Hosseinis Tusen strålande solar, gråter och hoppas. Tänker på underbare Anthonys ord i somriga Slottsskogen: Jesus kommer återfödas på denna jord som en kvinna i Afghanistan. Jag är allt annat än religiös, men konceptet slog mig som så mäktigt av otaliga skäl. Tanken svindlar över alla liv som gått till spillo, detta land som krossats och kvinnor som täckta för hela världen brutits sönder och samman. Alla själar som verkar ses som förbrukningsbara i jakten på den perfekta totalitära religiösa regimen. Känns som en plats en Guds son skulle komma till, om någon menar jag, just för att bevisa motsatsen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Guuuud va gott det där sååg ut! Hungrar ihjäl häär!

  SvaraRadera
 2. Hej Mikaela! Jag har en inbjudan som jag tror skulle kunna vara intressant för dig. Har du någon mailadress man kan den skicka på?

  SvaraRadera
 3. @Christoffer: det var sjuuukt gott, perfekt med den starka espresso detta hushåll numer kan uppbringa! :)

  @anonym: absolut, skriv till ettegetrum snabel-a gmail.com

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen grymt gott ut! Blir det någon träning nästa vecka?
  Kram

  SvaraRadera
 5. @Åsa: you bet'cha! Börjar återhämta mig från att ha varit förkylningsdäckad, så från söndag till tisdag blir det kanotpaddling i vildmarken. Väl hemma har jag planerat spinning, PT-cirkel (heter boot camp fr o m nu) och maaassa core. :)

  SvaraRadera
 6. Skönt att du börjar känna dig bättre. Härligt med kanotpaddling! Du kanske ska köra combat på torsdag? ;) Hötorget 18.30.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. @Åsa: kanot är grymt, jag älskar det! Skall testa kajak under sensommaren också, när jag kommer tillbaka till Sthlm efter semester. Just nu har jag sista två veckorna på semestern i Göteborg. Så, combat i september kanske? :)

  SvaraRadera
 8. Åh vilken god frukost! Granatäpple is the shit! Sökte efter det i butiken men hittade inte, något som jag gärna smaskar på i soffan.

  SvaraRadera
 9. @Frida: det är en magnifik frukt, föll för den när jag var en vecka i Egypten en gång och fick det till frukost varje dag. Svårt att hitta bra exemplar, men jag går på de fula lite skrumpna frukterna i butiken, är alltid bäst. :)

  SvaraRadera