torsdag 6 augusti 2009

En spark i baken som hette duga!


Bloggspinning igår (jag är hurtbullen till höger i gröna tajts). Min första tur på den mytomspunna inomhusracern. Jag har inte förstått tidigare att man själv styr motståndet och har kontroll över sin tur helt själv, och det tog en stund att hitta rätt motstånd för de olika pulslägena, men till slut dröp även jag av svett. Tjo och tjim, otroligt mycket pepp i gruppen - detta gör vi om tycker jag!

Tror att spinning kan bli en grundbult i min vinterträning när det är slut på långa powerwalks till och från jobbet under veckorna. Satsar ju mer på styrka och smidighet än kondition just nu eftersom det tar längre tid att bygga från grunden, men allt eftersom skidsäsongen närmar sig så behöver konditionsformen vara på topp. Jag känner inte så starkt för att jobba med aerobics längre, som jag gjorde för några år sedan, och tycker att det är rätt trist att köra cardio själv i gymmet. Men spinning, ah, vilken känsla!

Sara hade roddat och Terese ledde klassen. Många hade droppat av inför starten men vi var ändå en 13-14 tjejer som körde till slut. Däribland Karin, Felicitas, Nilla, Sofy och fullfartframåt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

17 kommentarer:

 1. Kul att träffa dig igår - du verkade som gjuten på spinningcykeln! ;D

  SvaraRadera
 2. kul att du kom men tråkigt att jag inte hann prata med dig typ någonting alls. men nästa gång så! :)

  SvaraRadera
 3. @sara: nästa gång blir det bot och bättring, vi var ju så många där, och jag var lite blyg och seg i starten jag. :)

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha haft jätteskoj! Synd att man inte bor i närheten av Stockholmia :)

  SvaraRadera
 5. @christoffer: det var superkul, bättre spinningdebut kunde man ju inte få liksom! :)

  SvaraRadera
 6. @felicitas: det kändes definitivt bättre än jag förväntat mig, men nästa gång skall jag nog ta med en sån där schyrrig gelsadel...!

  SvaraRadera
 7. Nu är du av med spinningoskulden :-) Bra jobbat tycker jag! Om jag inte visste att du var ny hade jag aldrig kunnat ana det!

  SvaraRadera
 8. @Tessan: du gör mig rörd och stolt. ;) Jag hoppas att jag kommer kunna bli ett bekant ansikte på dina klasser i höst!

  SvaraRadera
 9. Tack för i går! Det var verkligen kul! Var det första gången?! Wow!!! Det var riktigt bra jobbat! Då kanske vi ses fler gånger i spinningsalen ;)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Kul att träffas igår, hoppas att det blir fler gånger! Jag tog i och kämpade ännu hårdare när jag hade dig brevid mig i salen!

  SvaraRadera
 11. @Åsa, Anna och Angelica! Visst var det grymt, fasen vad vi jobbade! Jag skall spinna redan nästa vecka tänkte jag, få igång cykelbenen ordentligt!

  SvaraRadera
 12. Hmmm...när jag läser inlägg från alla som var med på bloggspinningen så är det nästan så jag blir lite sugen på att testa det där cyklandet själv... verkade ju superroligt trots allt. Har alltid tänkt att det är rätt slött och trist, men min erfarenhet av spinning kommer ju från ett enda pass när spinning var nytt i Sverige och det var typ som vilka motionscyklar som helst som vi använde. Urkasst och tråkigt. Och med en instruktör som inte visste vad han sysslade med dessutom. :) Ohwell, får väl se hur det blir med det. :P

  SvaraRadera
 13. @therese: ja, som jag nämde så har jag själv varit skeptisk, hade aldrig provat men nu kände jag att det var superkul och peppigt, särskitl då med en så bra instruktör, och svinbra konditionsträning i vinter när det är ruskigt ute! :)

  SvaraRadera
 14. Kul att träffa dig!! :) Var det verkligen första gången på en spinningcykel? Wow! Bra jobbat!!

  SvaraRadera
 15. @Lotta: detsamma, så mysigt att vi gick på ik efteråt, fast jag var som du helt slut, så är det ju efter en lång dag! Tack för peppen, skall nog bli en djävel på spinning i sinom tid. :)

  SvaraRadera