måndag 17 augusti 2009

Fam Mars i vildmarken: planeringen

Varje sommar åker jag och min make ut och paddlar kanot. Vi älskar det, lugnet är totalt och det är den stund på året som är som mest diametralt olik arbetslivet och snurren man vanligtvis är inne i. Vi har tidigare år varit iväg både ensamma och med vänner över Stråken med Kyrkekvarn nära Jönköping/Mullsjö som utgångsläge, men nu har vi inför nästa veckas tur kikat efter en ny, längre rutt. Det bästa som finns är att paddla där utrymmet är rätt smalt, där man får känslan av att vara lite innesluten av skogen, snarare än över sjöar och större vattendrag som mest känns som transportsträckor.

Nu har vi funnit vår rutt för detta året. Vi kommer paddla Säveån från Alingsås och uppåt, ligga ute tre dagar tillsammans med bästevännen Björn och älsklingsbrodern André. Det blir mer av en utmaning, men vi är också bättre utrustade än tidigare. Jag har handlat ett riktigt tält (underbart att nörda in sig i sådant, skaffa sig lite tältvetar-lingo, jämföra värden som man inte har någon koll på betydelsen av osv). Förstahandsvalet, Oregon 5, fanns tyvärr inte kvar i lager, så det blev den goda tvåan Easy Camp Massa 400 som vann min gunst. No more krypa in i tält fyllt med kondens - hello hela gänget i samma tält med plats och komfort!

Jag funderar över bra mat att ha med. Allt måste inte vara strikt low carb, vi kommer ju ändå paddla åtskilliga timmar per dag, men jag pallar inte att där ute introducera massa knas i kosten som magen inte sett röken av på ett halvår... Så, jag tänker i följande banor:

- Makrill i tomatsås
- Morötter
- Ägg (det borde väl hålla sig hyfsat?)
- Nötter, frön och mandlar
- Avocado
- Knäckebröd (typ Vilmas, simply the best)
- Mjukost
- Naturellt jordnötssmör
- Osötade torkade frukter och bär
- Soppa (pulver/burk)
- Salami
- Oliver

Inne på samma spår alltså som Tutto Bianco, som också givit sig ut på sommartur, men söker fler förslag från er läsare. Kreativa idéer, någon?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Guud så härligt det där lät! Mmmm skulle också vilja paddla! Inte samma dignitet att göra det på en fjälltopp där jag varit.

  SvaraRadera
 2. Alltså, rent spontant tror jag inte att ägg är nägon hit att ta med. Tänk "rötmånad" och att det är lagom kul att ha ont i magen i en kanot. Och om du gillar Wilmas knäckebröd har jag ett superrecept på knäckebröd som är både gott och enkelt, hör av dig om du vill ha det! :)

  SvaraRadera
 3. @Christoffer: Nä, ditt Klimpfjäll låter som något utöver det vanliga! Vi vet ärligen inte riktigt hur det ser ut dit vi skall, en del av tjusningen antar jag. :)

  @Fummelfot: tar supergärna emot tips på knäckebröd, gärna med lågt GI! :)

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Sitter och spanar in "spark-i-baken spinnarnas bloggar"...Kul att ni ska ut och campa/paddla. När jag var och treekade i Malaysia så fixade singaporeanerna en egen trail mix av: flingor t.ex hooney loops och en till smak och müsli samt M&M choklad bitar i. Blev verkligen gott så kan man ta lite när man är sugen!

  SvaraRadera
 5. Hej Pernilla, kul att du kikar in! :) Vi laddar för fullt här hemma. Hade med så himla mycket gott förra året, så i år försöker vi satsa på några få mumsigheter som plockas fram på kvällen. :)

  SvaraRadera