onsdag 5 augusti 2009

Oxe och baljväxter


Det var länge sedan jag bjöd på ett klassiskt "dagens middag-inlägg". En av anledningarna är dels att träningen känts mer peppig, ny och fräsch att berätta om, men också att jag ätit lite samma saker hela sommaren. En gång presenterat på bloggen = tio gånger serverat på matbordet mitt...

Häromdagen hittade jag svensk oxfilé till svinbra kilopris. Hel i bit, kändes lite läskigt, men det var inga problem att få till bra bitar själv väl hemma. Efter Kinesis-träning igår i grupp på Zenit så behövde jag en rejäl måltid med lagom ratio fett - protein - kolhydrater. Två skivor filé toppade med hemgjort vitlökssmör blev basen. Jag stekte köttet snabbt så att det inte skulle bli alldeles för well done. Vitlökssmöret gjorde jag på Järnasmöret jag hade kvar av hemma. Det är så smakrikt och salt i sig att jag bara pressade i färsk vitlök, inga andra kryddor behövs.

Till gjorde jag en ljummen sallad på svarta bönor som jag värmde upp i vatten (för att få bort burksmaken jag har lite svårt för efter barndomens bambaserveringar av vita bönor i tomatsås), hällde av och tossade snabbt ihop med en halv avocado, färsk persilja, ett par körsbärstomater, en snutt rödlök, en bunt hackade sugarsnaps och citron, olivolja och peppar på det. Kombinationen blev helt perfekt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Oh! Spinning! Ska bli grymt roligt!
  Ses då!

  SvaraRadera
 2. Jag är riktigt sugen på att testa Kinesis-träning! Eller egentligen all träning som jag inte har provat :P Går du ofta på Kinesis?

  Hoppas på att få till ett pass nästa vecka. Ser att det finns på Sats Zenit!

  SvaraRadera
 3. @Anna: skall bli superkul, mitt första spinningpass ever! :)

  @Jenna: Kinesis är grymt, jag har lärt mig en del övningar på mina PT-pass, men igår gick jag cirkelträning för första gången. Riktigt jobbigt och lite annorlunda, jag gillar sannerligen konceptet! På Zenit kör man tisdagar kl 18:30, det var där jag var igår!

  SvaraRadera
 4. Mmm, det där såg gott ut. Jag har varit galen sugen på 'riktigt kött' hur länge som helst nu! :) kram

  SvaraRadera
 5. Kul, låter som något i min smak. Kan man gå på klassen som nybörjare som kinesis? eller bör man ha testat själv eller med hjälp av instruktör innan tror du?

  SvaraRadera
 6. OHHH! Så himla roligt igår!
  Det är vid sådana tillfällen som jag vill bo i Sthlm och träffa alla oftare, men jag diggar ju Strängnäs :D!

  SvaraRadera
 7. @Jenna: du kan absolut gå dit som nybörjare, och efter ett par cirkelpass kommer du kunna lägga in Kinesisgrejjer i ditt reguljära gympass om det är en ambition, det är inte särskilt komplicerat. Däremot kul och effektivt, helt klart! :)

  @Anna: visst var det, jag hade jättekul och lärde mig ju spinna! :) Hoppas vi kan göra nåt event snart igen!

  SvaraRadera