fredag 7 augusti 2009

Squash med klös

Utforskar the world of soup igen. Denna lilla kreation föll mycket väl ut och tillagade nästan sig själv mer eller mindre. Medan jag hoppade in i duschen så lät jag 1 liter vatten, 2 dl vitt vin, ekologiskt buljongpulver, 3 pressade klyftor vitlök, 0,5 msk honung och 1 rågad dl grädde bubbla ihop sig.

Tillbaka i köket slarvhackade jag ett knippe broccoli i småbitar och hystade i. Lät bubbla i någon minut och kryddade med en rågad msk av Renée Voltaires örtsalt med ramslök. Några varv med pepparkvarnen. Mumma! In på sluttampen: bind ihop klabbet med en grovriven squash och en dito palsternacka. Rivna grönsaker är färdiga innan du hunnit säga "skall du verkligen åka Vasaloppet?" och ger soppan en härlig textur.

Serverades här hemma med späda blad av mangold, spenat och ruccola och riven parmesan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Den soppan tar jag med mig. Jösses så gott!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kul! Var ju ett experiment, men blev mycket lyckat! :)

  SvaraRadera
 3. ja nästa vecka ska jag testa på några recept som jag har hittat, jag är så sjukt dålig på att laga mat men det ska inte vara en ursäkt :)

  SvaraRadera
 4. Du, den soppan verkar riktigt bra för en Vasaloppsåkare ;)

  SvaraRadera
 5. @Therese: Det låter ju toppen! Det är så himla kul när man kommer in i det! :)

  SvaraRadera
 6. Lika gott som vanligt! Är för himla imponerad av dig! Kram kram från ett varmt varmt Umeå!

  SvaraRadera
 7. Mmmmd,den ser grymt god ut, så krämig. Måste prova! Kanske addar lite fisk.

  SvaraRadera
 8. @drömmaren: fisk är säkert toppen, t ex fast vit fisk eller spätta i bitar i soppan, eller varmrökt citronpepparlax på toppen tillsammans med parmesanen!

  @christoffer: tusen tack, så gulligt sagt, jag kämpar på. tycker kost och tränings flyter på himla smidigt nu faktiskt, känns så bra allt! :)

  @birgitta: en får höppes, siktet är inställt! :)

  SvaraRadera
 9. Mums, jag älskar soppa! :)

  Ja, grillad kyckling är kanon på det sättet! Sen tycker jag att den har så god smak också. Det smakar mer än vanlig kycklingfilé. Eller så har jag bara inbillat mig det haha :)

  SvaraRadera