tisdag 18 augusti 2009

Freedom of choice

Sallad är strålande mat som inte på något sätt behöver vara något tanigt som bara retar aptiten. Dagens gyllene kombination har lite extra kolhydrater i form av kikärtor, vilket man givetvis gör helt som man vill med. Bered enligt nedan:

- Gör dressingen i din utvalda salladsskål. Jag älskar senap och blandade en dryg tesked med lika mycket citronsaft. Under hastig omrörning tillförde jag sedan kallpressad rapsolja i en smal stråle. Min ambition att allt skulle gå ihop fint i en slät smet gick vägen. Adderade en knivsudd honung för smakbalansens skull.

- Grunden i salladen blev ett par hackade coctailtomater, en halv avocado i bitar, en näve ljumma kikärtor och två nävar blandat grönt (ruccola, mangold, spenat, ta vad du gillar och har hemma, jag själv får ut mycket av de olika blandningar av små blad som finns ute i handeln).

- En bit varmrökt citronpepparlax i bitar och några oliver krönte skapelsen idag.

Otroligt lyckat, återigen är enkelheten en dygd. Bra naturliga fettkällor i form av lax, oliver, rapsolja och avocado. Grönsaker av flera färger för olika typer av antioxidanter. Två proteinkällor i laxen och kikärtorna, och senap för lite klös i dressingen. Seger!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Titta gärna in på min blogg, så kan du få lite nya hälsotips =)

  SvaraRadera
 2. Mat precis i min smak... Rökt lax och senap, stående i min veckomatsedel... :)

  SvaraRadera
 3. @Helena: kommer bli mycket sånt i vinter också, lite broccoli i för extra tuggmotstånd i grönsakerna kanske. :)

  SvaraRadera
 4. Vilket bra salladstips! Och vad spännande och mysigt det verkar med paddlingen! Hoppas ni får en lyckad tur!

  SvaraRadera
 5. @Snorkfröken: det skall bli så himla kul att åka iväg, jag kommer rapportera med om förberedelserna och om själva turen! :)

  SvaraRadera
 6. Sallad är himla gott alltså.
  Ja, lite cheesecakefeeling har den. Men philadelphiaosten tar inte över på samma sätt. Passionsfrukt är ju bara så gott! Du får ta och prova den, riktigt fräsch och god.

  SvaraRadera
 7. Mycket gott låter det som. Jag kan riktigt känna smakerna på tungan ;)

  SvaraRadera