lördag 22 augusti 2009

Fam Mars i vildmarken: grunket och roddandet

Jag och ett paket näsdukar släpade oss igår eftermiddag till bussgods där det älskade tältet hämtades ut. Underbart, jag är så stolt över att äntligen äga ett bra tält! Förra kanotturen vi gav oss ut på tillbringades i ett 2-mannatält från Rusta. Kostade 199 pix och vi kan väl lugnt säga att komforten var därefter...

För att hålla andan uppe under kvällens samkväm så har vi plockat fram lite roliga spel att ta med. En sommar letade vi upp det krångligaste kortspel vi kunde hitta på nätet, ett ungerskt spel som heter Ulti. Eftersom det tyvärr bara spelas på tre så har vi plockat fram en ny goding: det populära arabiska spelet Trex. Jag älskar knepiga spel med många regler och fällor att kliva i! På SF-bokhandeln köpte vi dessutom med oss Fluxx med Monthy Python-tema. Tar ingen plats i ryggsäcken, men kan roa gänget hela kvällen.

Jag kommer paddla i träningskläder, material som torkar snabbt om de blir blöta. Packar lätt i övrigt, låter maten ta plats. Tackar gudarna för att jag sedan länge nu kör med Månkopp, noll strul väntas.

Vi har behövt lägga om rutten. Otroligt nog så hade en av de småsjöar vi skulle behöva paddla igenom (från uthyrningsstället) för att nå Säveån drabbats av kräftpest. Det som doppas i den sjön får inte åka vidare till andra vattendrag alltså. En annan uthyrare finns i Alingsås i ett läge där man inte behöver åka igenom det drabbade vattendraget, men deras priser var ett skämt (500 kr/kanot och dygn är faen inte ok). Så, vi kikade uppströms och fann att man från Vårgårda kan paddla vidare på Säveån, och där kostade kanoterna en hundring per dygn. Taget!

Idag shoppar vi alla förnödenheter och får förlita oss på att vi höftat hyfsat. Allt känns toppenbra, vädret ser ut att bli helt perfekt för kanotäventyr, can't wait!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. vilken häftig utflykt! minnen för livet!! =)

  SvaraRadera
 2. Jag funderade för ett bra tag sen att skaffa mig en menskopp,men då blev det aldrig av.
  Nu gick jag resolut in och beställde mig en.
  Hoppas att det fungerar så klockrent som alla vittnar om.
  Ha en underbar resa!
  kram

  SvaraRadera
 3. Heja koppen säger jag med - den har förändrat mitt liv!

  Go' tur goding!

  SvaraRadera
 4. Håller med föregående talare om koppen - det går ju inte att leva utan den om man väl börjat. :)

  Låter som en underbar utflykt, ha det så roligt! Ser fram emot att få höra allt om det sen! :)

  SvaraRadera
 5. @alla: fantastiskt, jag blir SÅ glad över att fler upptäckt den. Riktig lifesaver! Inget man snackar om, men många skulle leva ett bättre liv utan helt klart! :)

  SvaraRadera