måndag 10 augusti 2009

Ett stycke ostressad sej


Lagade fantastisk matlådemat igår inför den stundande arbetsveckan. Brottskod Försvunnen hetsade runt med ständiga blåljus på TV8 medan jag smakade av i godan ro, tog min tid för att bli maximalt nöjd med smakerna jag valt ut med omsorg.

* Fräs en skivad knipplök och ett par nävar kantareller i bitar
* Förväll hastigt en hög vaxbönor, dela och släng med i stekpannan
* Krydda med salt, peppar, ekologisk lantbuljong, en smula rosépeppar mortlad med några nypor rosmarin samt zest från en citron
* Bubbla på bra med grädde, jobba tills du hittat en smakbalans du gillar, och när detta är helt klart:
* Lägg i favoritfisken i bitar. I mitt fall blev det sej (extrapris = veckans favorit), en filé på ca 300g

Tänk på att när fisken väl är i så kan du inte göra något mer med smaken, det går så fort och fisken behöver ligga i helt ifred för att inte falla sönder. Peta inte runt, lova mig det! Fisk i flisor är inte så kul som det låter. Det är svårt att låta bli, man tänker att fisken inte kommer bli genomkokt, man får panik och gör dåliga val. Vänner, gör inte det. Låt den vara kvar i småbubblet i ett par minuter för sig själv, och du skola bli rikeligen belönad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

  1. Jag blir mer och mer övertygad. Jag behöver verkligen bli bjuden på middag av dig någon dag :o)

    SvaraRadera
  2. lovisa: you bet'cha! Jag skall laga dig redigt schysst mat inom en snar framtid! :)

    SvaraRadera
  3. Lysande fiskprat

    Tummen upp!

    /Fjällmor (som höll på kikna av skratt när du landade tryggt i middagsfamiljens trädgård)

    SvaraRadera
  4. Det där lät ju supermumsigt. Jag måste nog lägga in receptet till nästa veckas matsedel.
    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  5. Låter obeskrivligt gött... ojoj!

    SvaraRadera
  6. @Vipsan & Daniel: strålande, det var hur mumsigt som helst. Kommer försöka ha kantareller i typ alls så länge det går. :)

    SvaraRadera