måndag 30 november 2009

Bubbel i labbet I

Idag lämnade jag in mitt bidrag till Renée Voltaires tävling om den bästa och snabbaste soppan. Som sann soppvän skulle jag nog inte säga att nån kan utses till den allra bästa, men man kan ju vinna pris som asbra helt enkelt, utan att göra anspråk på att vara bäst?

Jag fick nys om tävlingen via Renées veckobrev, eller Loveletter som hon kallar det, och såg min chans till ett litet projekt. Tänk om man skulle passa på att experimentera med smaker, kombinationer mellan syra och sötma, kryddor, frukter, grönsaker? Jag började smaklabba på helgerna i hemmets lugna vrå och beskriver gärna processen för er i ett par inlägg. Förutom att detta kulminerat i ett ack så enkelt, men väl avvägt recept på en kall dessertsoppa, så har jag också lärt min gom mer om smakbalans.

Metoden har varit enkel: jag har inför en session gjort juice i råsaftcentrifugen eller puré i blendern av olika frukter och grönsaker, sedan testat att blanda dem med varann, krydda dem, blanda ut med en annan komponent som kanske ett nötsmör, kokosmjölk, grädde el dyl. Tråkigare saker kan man ju ha för sig på regniga söndagar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Håller tummarna att du vinner. Du kan få komma hem till mig och laga mat vilken dag som helst. KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag med absolut! Och vill bara säga att man blir ju ursugen av de fina färgerna!

  SvaraRadera
 3. @Sparkibaken: tusen tack! jag håller simultant tummarna för dig - drömde inatt att du vann din utmärkelse och att jag var där på utdelningen, märkligt!

  @Bums & Mib: stort tack för stödet, får se hur det går. :)

  SvaraRadera