torsdag 15 oktober 2009

Sista rycket innan Tjurruset

Såhär kan det se ut när två projektledarnördar skall planera sin träning en vanlig onsdagskväll. På schemat för mig och Theresa stod igår egentligen ett fett dubbelpass med PT Lovisa, som ett sista ryck och gruppepp inför Tjurruset. Nu ville ödet dock annat, eftersom Lovisa ligger hemma och har det trökit i sjuksängen, så vi fick se till att PT:a oss själva! Vi listade våra bästa övningar i fyra kategorier som var ramarna för passet: Benstyrka, Armar, Bål/Nedre rygg samt Axel/Bröst/Övre rygg. Det vi märkte var att det var svårt att få plats med allt, fick välja bort en del älsklingar i slutändan, men körde hur som helst flera av Lovisas värstingar - hon skulle varit stolt över våra 70 minuter av spänst- och styrketräning!

Vi drabbades en uns av tidsnöd och hann inte riktigt med allt på listan, armhävningar, plogen och stående balansövning gick bort, men annars var det fullt ös: kinesis, core på boll, grabbiga tricepsmaskinen, tuff styrketräning för ben, kålmasken, utfall med vikter, grodhopp. Halva nöjet var helt klart att fylla på vår tankekarta ovan med sådant som är kul och tufft att köra, att ha som ett eget litet bootcamp lite senare på kvällen när gymmet nästan är tomt och man kan gå loss på större ytor.

Jag känner mig alltid en uns svag när jag styrketränar, både själv och med Lovisa, eftersom jag inte riktigt klarar av det jag föresatt mig. Men, nu idag så tänkte jag på hur stark jag blivit på bara ett halvår, och hur vi ju ändå gör passen lite tuffare för varje vecka som går. Så, klapp på axeln för mig såhär dagen efteråt, I did good och är nu mentalt redo för att Tjurrusa på lördag. Ja, ni har väl inte glömt, terrängloppet som går över stock och sten? Detta var sista passet innan denna fantastiska tävling går av stapeln, nu är det vila och pepp som gäller!Det känns som att jag kommer kunna springa Tjurruset rätt bra på ren vilja!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

13 kommentarer:

 1. Vilket roligt pass ni verkar fått till!! Blev med ens väldigt sugen på lite gym :) Fast ikväll är det army så de närmaste dagarna komemr jag väl känna mig överkörd och mörbultad, men när träningsvärken släppt kanske :)

  SvaraRadera
 2. Lycka till på lördag! Tror säkert du klarar dig runt på seg vilja, det låter så :-) Själv längtar jag efter att kunna träna igen, över 3 veckor sen sist *suck*

  SvaraRadera
 3. blev också sugen på gym nu, nåt som inte hänt på säkert två månader. :)

  SvaraRadera
 4. Fasen vad imponerad jag är av dig! Kanske kan man få lite träningstips av dig någon gång. Jag håller igång och tränar men skulle vilja börja styrketräna också men känner att jag skulle behöva lite inspiration!

  SvaraRadera
 5. @Andrea & Therese: gym är grymt om man leker loss lite, tycker jag! Det var läääänge sen nu jag körde på standardmaskiner, det är lika trist i jämförelse som löpband är gentemot en tur i skogen.

  @Bitte: tack du, det skall bli en kul grej att vara med på, blir spännande att se hur långt jag orkar! :)

  @Drömmaren: gullig du är malena, vad sägs om att köra ihop på kul nån gång, antingen på friskis eller sats, när jag är istan mer än typ 48 timmar (typ till jul)?!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder! :) Ditt "rus" kommer att gå så j*kla bra att det inte är sant! :) STORT LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 7. Ja vilken diciplin! Man kan riktigt känna adrenalinet och endorfinerna som frigörs från de bilderna. Härligt!

  SvaraRadera
 8. Lycka till på loppet! Du får blogga ordentligt om det sen. Det verkar ju hur galet kul som helst.

  SvaraRadera
 9. Du ser stark ut! Synd att jag inte såg dig på SATS i onsdags. Trevlig helg! KRAM

  SvaraRadera
 10. @Lotta: vi hade verkligen svinkul, bra med träningskompis helt klart! :)

  @lovisa: hoppas vi gjort dig stolt och nöjd! ;)

  @Snorkkis: det visade sig mycket lättare att få till ett bra pass om man planerade i förväg, tänka sig! :)

  @Richard: tusen tack, jag lovar att bjuda på leriga bilder!

  SvaraRadera
 11. @Åsa: inte lätt, jag såg nog lätt förvriden ut, haha! Nästa onsdag kmomer jag dock på addes tour de france, ses kanske där?

  SvaraRadera
 12. Hurra, vilket bra pass ni kört!!
  Och lycka till idag!

  SvaraRadera