måndag 12 oktober 2009

Hurra Berns!

Kickstartar veckan på bästa sätt: finlunch på Berns Asiatiska. Jag har aldrig gått därifrån hungrig och besviken, det är en sak som är säker! I somras njöt jag starka nötbeströdda grillade fläskspett till afterwork-rosén, och som kickstart på hösten fick jag i september helt magnifik glaserad fläskkarré med kollegorna. Tunna tunna skivor, perfekt tillagat, för mig ständigt nya smakkombinationer.

Idag var tillfället som skulle förgyllas dels att officiellt fira att min ömma moder flyttat in hos mig i två månader (pga koolt utbyte i jobbet), samt vårt gemensamma återseende av en gammal god finsmakarvän, Staffan.

De hade hunnit byta meny sedan sist, och jag beställde en lätt sotad tonfiskfilé i skivor med grillade grönsaker, chili och vitlök. Till det en misoaioli, och det var helt magnifikt fin mat! Har inte ätit så bra asiatiskt sedan Hasseludden, wow-könslan kommer med största säkerhet hänga i hela dagen! Tonfisk mår absolut bäst av att tillredas på detta vis, en stor del skall vara rå och ytan får gärna vara lite sotad. Aiolin hade jag velat kunna lyxa till det med hemma, kick-ass.

Kasta gärna ett getöga på efterrättsbuffén om du gillar sötsaker, den är lagom stor varje gång, inte fullkomligt överdådig, men allt ser så genomtänkt och fint ut. På min födelsedag har kollegorna lovat att jag skall få gå loss där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Åh vad längesen det var som jag var på finrestaurang. Kanske något att önska sig i typ.. höstpresent.. eller nåt :)

  SvaraRadera
 2. Andrea: Det är en utmärkt present! :) Du kan äta en bra lunch där kring hundringen, och efterrättsbuffén kostar bara 55 pix om man är lunchgäst. Lovely!

  SvaraRadera
 3. åhh, vilket trevligt tips! det där låter ju helt otroligt och seeer otroligt gott ut!!

  SvaraRadera
 4. Tack för fin kommentar M.
  Bra brunchtips. vi är faktiskt lite inne på att gå dit med några vänner inom snar framtid. Det får nog bli så! :)

  SvaraRadera
 5. Jag slutar aldrig förvånas över internetvärlden och hur alla känner någon som känner någon. Staffan är en trevlig och rolig person. Att ni åt gott förvånar mig inte direkt.

  SvaraRadera
 6. @Hana: det var såå sweet, må du tro! Och en underbar lokal att sitta i dessutom!

  @Åsa: var så lite, hoppas ni får det riktigt trevligt! :)

  @Rebecca: det var som tusan, jag borde väl inte heller bli förvånad, såhär blir det ju jämt.. Staffan och jag kommer från samma by i Västergötland, i trakten kring Hjo. han är gammal vän med mina föräldrar och sen på senare år jobbar vi i samma kvarter i Stockholm. Märkligt hur det kan bli! Känner ni varann genom branschen?

  SvaraRadera
 7. Vi har lärt känna varann via Facebook, och har en del gemensamma nördiga intressen. Förhoppningsvis blir det kanske jobb tillsammans i framtiden.

  Han skrev att du är dotter till hans bästa vän, vilket borde tyda på att du har mkt trevliga föräldrar. Inte förvånande, eftersom du verkar mkt trevlig själv.

  SvaraRadera
 8. @Rebecca: aha, på så vis, kul! Jag och min far (och därmed även min mor) går way back, Staffan har definitivt varit en del av min barndom. :)
  Att vi nu har delvis samma nördintressen är ju rätt kul och intressant.

  SvaraRadera