onsdag 28 oktober 2009

When I feel sad, I stop feeling sad and feel awesome instead

Ingen bra dag igår. Ont i huvudet, trött och seg. Ingen känsla av go på jobbet, noll lust att träna. Min Theresa hade nog en liknande dag, så tillsammans vände vi på steken. Tog en långpromenad hem till hennes plejs i Frösundavik genom Hagaparken. Kolsvart, men överallt i mörkret guppade små pannlampor runt. "Aha, det är sååå man gör!", utbrast vi! Det är alltså där alla löpare är, i allt från klungor till horder sprang de runt, så inspirerande! Jag kände direkt att det kanske vore nåt att gå med i en klubb och träna ihop i grupp, de verkar ju ha himla kul, och något sånt skulle kunna få ut mig i spåret trots att det är becksvart. Har ni Stockholmare någon förening att rekommendera tro?

Väl hemma så lagade vi oss den måltid vi verkligen behövde. Theresa hade, med viss hjälp av Tasteline, tänkt low carb till min ära (vilken kompis, va?!) och därav blev det igår biffar med grönsakspuré och en fin sallad. Biffarna var superenkla, och riktigt goda! Ibland är det skönt med mat som liksom smakar i sig själv, att inte alltid leka med vitlök, örter och knasigheter, utan kicka bak och låta vanlig gul lök och rotsaker bjuda på sig själva. Salt, peppar och smör förhöjer smakerna som finns där på ett utmärkt sätt!

/ 400g färs (går alldeles utmärkt att göra veggo, jag rekommenderar då Hälsans Köks frysta färs framför quorn eller ren soya) / 1 hackad gul lök / 1 grovriven stor morot / 2 ägg / 1 dl creme fraiche / salt & peppar /

Forma till lite avlånga järpliknande biffar, stek på en bra yta i smör och låt sedan bli helt klara i ugnen, 150-200 grader i ca 15 minuter borde räcka. (Tricket om du lagar med köttfärs är att göra ett litet snitt, trycka på biffytan med en kniv el dyl. Om vätskan som kommer upp är rosa är det inte klart ännu)

Grönsakspurén är löjligt enkel. En klassiker i low carb-sammanhang, men jag har ändå aldrig testat.

/ 1 huvud blomkål / 1 knippe broccoli / 1 dl creme fraiche / en klick smör / salt & peppar /

Förväll grönsakerna i bitar, låt rinna av helt och mixa med creme fraiche, smör och kryddor. Salta allt eftersom så att det blir sådär gott som du vill och tänkt dig, saltchocken man kan utsätta sig själv för är inge kul. Gör en vacker sallad till med avocado, groddar, tomater, paprika, spenat, nötter och frön, granatäpple, blekselleri, rödkål - you name it! Allt blir gott med en fin olivolja på, no doubt. Lagom kraftigt rödvin till blir sweet, vi satsade på en Periquita.

Desserten var allt annat än low carb. Vacker teblomma med smak och doft av jasmin och rosor avslutade en sen och ljuvlig kväll. Allt var som förbytt, på vägen hem var jag awesome igen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Härligt att kunna vända en sån seg dag till en sån bra dag! :)

  Var och varannan bloggare verkar ju vara med i IF Linnea så det kanske kan vara nåt?

  SvaraRadera
 2. Jätte kul att ses i går. Jag hör av mig så snart jag vet när vi kan köra träningen. Trevlig helg! STOR KRAM

  SvaraRadera
 3. Såg jättegott ut, ett sådant mos måste jag testa :)

  SvaraRadera
 4. @Andrea: det lär en att det aldrig är för sent, en fin kväll edfter en pissig dag är mycket värt! IF Linnea säger du, det känner jag igen, skall kolla med Snorkkis om det är det hon är med i?

  @Åsa: detsamma, verkligen! Ser fram emot storslagen vasaträning ihop!

  @Annika: så mycket godare än man tror, och riktigt enkelt, det kommer bli frekvent återkommande hos mig!

  SvaraRadera