tisdag 6 oktober 2009

Medalj tagen i korv-SM

När jag kom hem igår satt mamsen i soffan och mös till något obegripligt program på SVT. "Vad tittar du på" frågade jag. "Jag har ingen aning". Jag frågade "Finns det någon falukorv kvar?" frågade jag hoppfullt. Hon fnissade lite, "ALL falukorv finns kvar, snuttan". Min moder verkar inte höra till dem som tycker att falukorv är mat för fint folk. Jag är oförstående, men glad över att få ha den i fred under de veckor som mamma kommer vara min inneboende.

Min ekologiska gryta:

En halv ekologisk falukorv / En halv rödlök / 2 stjälkar blekselleri / 2 små palsternackor / 1 stor morot / Ett par svampar / 1 kläm tomatpuré / Krydda med peppar, buljongpulver, gurkmeja och curry / Grädde /

Jag fräste korv med svamp (kantareller och champinjoner) och lök i smör, slängde sedan ned grönsakerna i bitar, kryddade rikligt. Slog på grädde efter behag efter kanske 5 minuter och lät bubbla ytterligare ett par minuter. Serverade med skivad färsk vitkål. Ljuvligt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Kul att se ett recept med den mycket underskattade bleksellerin. Själv kallar jag den bladselleri eller ibland stjälkselleri. Trist nog är den inte helt lätt att få tag i. Man kan inte räkna med att den finns hemma i butiken.

  SvaraRadera
 2. @Rosenblom: kärt barn har många barn. Lätt underskattad grönsak, supergod i tunna strimlor till gorgonzola, eller i äkta risotto, eller tunt skivad i råkostsalladen!

  SvaraRadera
 3. Även ett måste i chili-con-carnen. Förmodligen därför får den underkänt av dottern. Och du nämner smakkombinationen: Bladsellerin är också en fantastisk dipp-grönsak med en ädelost-dipp.

  SvaraRadera
 4. Jag är benägen att hålla med din mor gällande korven, den går inte riktigt hem hos halv-fult-folk som Snorkfröknar heller, men receptet som du beskrev det, lät det nästan gott.

  Och selleri är gott, om det är färskt. Tyvärr är den som finns här, största delen av året transporterad ganska långa vägar, men bra att passa på nu!

  SvaraRadera
 5. @Rosenbom: du den var ny, i chilin alltså, det får jag la testa nästa gång! :)

  @Snorkkis: haha, nästan gott, ett riktigt bra betyg från en som inte gillar råvaran måste jag säga. :D

  SvaraRadera