fredag 23 oktober 2009

The hills are alive with the sound of music

Brysselkål hör inte bara julafton till. Det är ett litet c-vitaminrikt kraftpaket som man då och då har turen att hitta i riktigt fint skick i dagens kyldiskar. Just nu är vi inne i en tid då de är av helt perfekt kvalitet! Min ömma moder köpte en ordentlig påse för en spottstyver på Bondens Marknad på Söder i helgen med de finaste exemplar jag någonsin sett. De är inte så kompakta, smakar milt och gnisslar sådär gött när man tar i dem innan de är kokta.

Jag sveptes igår tillbaka en smula till den ungdomstid då jag bodde i tysktalande länder, då jag gjorde mig en snabb middag av 8 brysslar, rökt fläsk i tunna skivor och senap. Wirklich rustikal. Många långa timmar på jobbet måste inte innebära att man hamnar i en själsdödande kö på MacD, det är något jag har lärt mig.

Ikväll står jag på en klubbscen i Karlshamn med tuffa syntbandet Compute. Fin fortsättning på detta tyska strama tema. Svarta läderstövlarna åker på, håret nålas upp och jag skall kämpa för att inte le en enda gång. Förra gången vi gigade, på Sugarbar här i Stockholm så gick det sådär med den saken. Helt okej, men kan bli bättre. (Bilden är tagen av den eminente musikfotografen Conny Fornbäck, du hittar honom och hans bilder på vår spelning här.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Ja, ich håller med! Nu blir jag sjukt sugen på att käka B-kål ikväll.

  SvaraRadera
 2. Nice. :) Hoppas att du får en toppen helg. Vi hörs till veckan. Jag skickar ett förslag på någon tid vi kan få komma och köra ett pass. Jessica är också på. KRAMAR

  SvaraRadera
 3. Vad bra; nu fick jag en påminnelse om bondend marknad - måste planera in ett besök dit på söndag.

  Lycka till med att inte se glad ut på spelingen!

  SvaraRadera
 4. Verkligen musik för mig1 Hoppas det gick bra för er!

  Och brysselkål är riktigt gott faktiskt och jag äter det ofta.

  SvaraRadera
 5. Kan vara nog så svårt att inte le när man bestämt sig för att låta bli. Vid andra tillfällen är det inga problem alls. Hoppas spelningen gick bra!

  SvaraRadera
 6. @Axel: såg ditt MMS, det är rätta takter det! :D

  @Åsa: fasen vad kul, ser fram emot det!

  @Snorkkis: det är ju så underbart där, bra priser och bästa kvallen, så det gör du sannerligen rätt i!

  @Mary: I love it, det har legat nere i över ett år, så gött att vara tillbaka på banan!

  @Andrea: kul, Compute har alltid varit en favorit och är ju ett Göteborgsband, så det är sjukt roligt att nu vara med. Hon spelar ibland i Gbg, och jag träffade henne när vi båda var med i Jens Lekmans band, och en popartist från Gbg.

  @Bitte: en utmaning, men jag klarade det bra! ;)

  SvaraRadera