måndag 9 augusti 2010

Just another Meatless Monday

Jag återkommer här med ett bidrag till Meatless Monday-kampanjen, trots allt. Goa kocken Blomman ute på Idöborg bjöd oss på en spread en kväll (eller "sprrredddd" som hon själv sa). Den var så otroligt god, och nu såhär ett tag efteråt har jag försökt att återskapa den hemmavid. Det blev faktiskt fantastiskt bra! Jag lade linserna i blöt över natt, och tvivla inte på att de sväller upp såpass av groddning och kokning som det står i receptet - det är helt sant, ös inte på med mer. De ser så små ut när det är torra, men exploderar fullkomligt i storlek på nolltid!

1 stor burk:
/ 4 dl kokta svarta linser (0,75 dl i torrt tillstånd innan blötläggning) / 2 msk tahini / 1 knippe grovhackad bladpersilja / 2-3 klyftor pressad vitlök / 2 msk kapris / 2 msk olivolja / 1 nypa salt / 1 msk citronsaft /

Koka liserna mjuka på låg-medelhög värme. När de svalnat, mixar du alla ingredienser. Krydda gärna med mer salt, citron, tahini och/eller vitlök om det behövs. Servera till allehanda lagad mat, på omeletten, till grillmaten eller salladen - eller på mackan. Wow - bra, asgod, asnyttig mat på 5 minuter! Kan du slå det?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Ser grymt gott ut, och återigen fantastiska bilder!

    SvaraRadera
  2. @Johan: det värmer mitt hjärta att det är så du känner! Tack!

    @Torsk på Lax: my point exactly!

    SvaraRadera