lördag 28 augusti 2010

Vinstlotten!

För strax under en månad sedan så skrev jag om den våg av aktivismlängtan som sköljde över mig. Jag ville odla, kände att det var nästa rimliga steg för mig - att odla min egen mat! Efter en koll runt omkring oss på nätet så fann jag att det finns en hel del kolonilottsområden. Ställde mig i några köer, ställde in mig på att få vänta i ett gäng åt i värsta fall, fördrev kvällarna med att läsa om jord, pallkragar och gödsel.
Så hörde Lasse av sig, från Snösätra. Snösätra ligger utanför Hagsätra-Rågsved här söder om söder. Jag och Daniel upptäckte stället under en cykeltur i somras. Det var som att komma ut på landet där, små beteshagar och en liten sjö, lugn och skön stämning, och jag har hoppats på en lott just där. Vi fick komma ut idag och kika på en ledig bit mark. Lätt förvånade över den snabba responsen cyklade vi ut efter förmiddagskaffet. Lasse var snäll, men tydlig. De vill ha medlemmar som odlar. Den som haft det som numer är min lott hade alltså inte gjort det. 130 kvm tossigt övervuxen lott föll på min lott, så att säga. Mycket hårt arbete väntar, och jag lovar att försöka hålla i tyglarna, så att jag inte tar mig vatten över huvudet och tröttnar. Mycket gräva, fräsa, klippa i höst, lite lagom odla nästa vår och sedan låta det växa undan för undan. Skynda långsamt. Men, det kommer bli så fint! Min bit ligger i områdets utkant och kantas av en snutt ekskog. Jag sitter vid skissblocket och fnular om kvällarna framöver, var så säkra.

Tipstack till Åsa i Göteborg, ordvitsar som ovanstående ser man inte varje dag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

13 kommentarer:

 1. Grattis! Det är härligt att kunna odla sina egna grönsaker, skördar själv för fullt just nu!

  SvaraRadera
 2. hahaha! Du är kul!! Skrattade faktisk redan när jag såg rubriken i läsaren :-) Vilken ära att få bidra med en så eminent rubrik som denna ;-)
  Vitsigt eller ej, det är verkligen en vinstlott! Du kommer få så mycket gott av den på alla sätt. Du kan ju t o m få plats med en liten berså där du kan fika och pausa från allt slit. Får man bygga på lotten? Kanske ett vind/solskydd som kan vara skönt under långa arbetsdagar där.
  Hoppas verkligen du/ni kommer trivas med lotten och det är god jordmån så det växer och frodas bra där.

  SvaraRadera
 3. Åh så underbart!

  Grönt är skönt!

  Stort tokgrattis från fjällodlaren

  ;-)

  SvaraRadera
 4. Odla eget ger en helt fantastisk känsla... Bor i storstad, så kolonilott verkar enda lösningen... Angående Bastard, om du bor i Malmö-trakten måste du gå dit! Prisvärt och rolig mat!

  SvaraRadera
 5. @Martina: en sån lyx du har, nu hoppas jag att få mig lite sånt också! :)

  @åsa: bra jobbat, hedras skall den som hedras bör! :) Hoppas på att skapa en god jordmån nu i höst och vår, det är prio ett, odlingarna kommer få komma efter hand sedan.

  @Fjällmor: kan tänka mig att du tokodlar en del där uppe ja, förvånar mig inte ett dugg!

  @Boel: ja, om man som vi inte är ett dugg itresserade av att någonsin bli husägare så är det sannerligen en bra lösning!

  SvaraRadera
 6. Ska bli kul att följa utvecklingen på din lott, särskilt då vi också funderar på att hyra en lott.

  SvaraRadera
 7. Hej

  Kul att du cyklade förbi lotten. Välkommen.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 8. @torsk på lax: jaa, gör't! Jag kommer nog skriva en hel del om det här framöver, var så säker!

  @fredrik: åh, finfrämmat, tack för detta fina välkomnande!

  SvaraRadera
 9. Underbart! Hade jag varit i en annan s k "livsfas", så hade jag gjort detsamma. Odlar, inte särskilt framgångsrikt, på landet i stället.
  Kanske man kan komma och hälsa på...?

  SvaraRadera
 10. Grattis !
  Då hoppas jag att jag får läsa mycket om odling här senare. Själv vill jag mest skaffa kolonilott men har inte riktigt kommit så långt ännu.

  SvaraRadera
 11. Åh va roligt. GRATTIS!!! Hoppas vi får följa utvecklingen, kanske att det tom blir ytterligare en blogg, lottbloggen? :-D

  SvaraRadera
 12. GRATTIS!!!! Gud vad pepp, nu blir du en riktig supermänniska som odlar din egna supermat!

  SvaraRadera