onsdag 25 augusti 2010

I min josare idag

Det var ett tag sedan nu som jag josade något nytt. Efter haverier som t ex kålrotsbrygden från helvetet så känns det tryggt att hålla sig till det man känner väl igen. För ett tag i alla fall. Men nu, i tider då köket är ständigt invaderat av zuccini så kikade uppfinnsingsrikedomen fram. I min josare denna morgon:

/ 1 zuccini / 1 ekoapelsin, skalad /

Pimpa drickan efter pressning med 2 msk aloe vera-jos, lägg i ett par isbitar och du har en skön och svalkande dryck som är gräddigt grön. En favorit i vardande detta, zuccinins smak är liksom både lagom söt och lagom grön.

Att Aloe Vera är en riktig nyttoväxt har jag vetat länge, men det var inte förrän jag besökte Gryningen häromdagen som jag hittade bra jos att testa. Den är nästintill smaklös och går därmed att blanda i vilken dricka som helst. Växten är helt otrolig egentligen, jag var varit med om flera gånger att svullnader efter t ex getingstick går ned på nolltid med hjälp av gelé från köttet i bladen. För invärtesbruk passar den extra bra om man har en lite sur och känslig mage, den verkar höja ph-värdet. Som vanligt: ingenting är mirakelkurer, och ingen skall få en att tro att den här typen av tillskott botar sjukdomar innan det finns ordentliga studier på saken, men som en del i en kost som är snäll mot magen i flera avseenden: absolut!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

 1. Äpple, rot- och stjälkselleri och pepparot är grymt gott! Vi måste dock köpa ny råsaftcentr. snart, har du tips på någon?

  SvaraRadera
 2. Gott det låter! :)

  Vill du ha ett bra recept på lågkolhydratsbröd? Titta in på min blogg;

  realfood.bloggplasten.se

  SvaraRadera
 3. @torsk på lax: oh, det där lät spännande och kul, har inte kört i pepparot hittills! Jag har OBH Nordicas tror jag, inte nån av de där svindyra Vitamixmaskinerna, och jag tycker det funkar hur bra som helst!

  @anny: det där såg ju toppen ut, tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Gott! Och josade, vilket fint verb! Jag josade också i veckan för första gången på länge. Trist bara att det tar sådan tid at diska själva filtret :(

  SvaraRadera
 5. @AnnaB: I know, it's a downer. men, jag har köpte en tandborste som jag tar filtret med, den fastnar inte som en diskborste gör och får det mycket renare på otroligt kort tid!

  SvaraRadera