söndag 15 augusti 2010

Urban mat

Bondens marknad igår, igen. Hittade grym regnbågsmat tillsammans med min vän Theresa. Bruna stora ägg, ovala gula tomater, cerise mangold, rosa rabarber, chilifrukter, färska örter, röda och lila paprikor och mjälla palsternackor. Sedan hände det: Theresa visade mig Urban Deli vid Nytorget, och DAMB! Jag såg att det var oerhört gott!

Saluhall, ekoshop, pub och restaurang under ett tak. Ett mecka, ett ställe att bli riktigt fattig och riktigt rik på, på en och samma gång. Vi satt där i många timmar, njöt av en sallad Nicoise precis så tjusig som den skall vara, och shoppade framåt kvällen. Bröd, bakverk, ekokryddor, smoodisar, krallig blåmögel från Väddö och Pukka i mängder. Jag är helsåld, Stockholm-Göteborg 1-0.Vad har du gjort i helgen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

 1. Du skriver om mat på ett sätt som får mig att vilja.. ja, upptäcka och uppleva. (Först skrev jag äta, men det är ju inte så jag känner. Jag vill också uppleva maten jag stoppar i munnen.) Så, ja, tack!

  SvaraRadera
 2. Härligt-åh en till som älskar pukka-te.

  SvaraRadera
 3. Alltså... jag är på väg att kalla dig "ond kvinna", men jag inser sen att det är en mycket orättvis beskyllning och att det inte är ditt fel att Bondens Marknad inte drar igång i Göteborg förrän nästa lördag. :P Awesome med så mycket kul hos dig!

  Jag har ÄNTLIGEN länsat hallonbuskarna som jag åkt förbi varje dag påväg till jobbet den här vecken. Otroligt frustrerande att se dag för dag hur de bara hänger och är mogna och pyttesmå och söta på sina grenar. Nu är de i mitt kylskåp istället! Och så har jag bestämt ny blåbärsplockningsträff, imorgon eftermiddag så blir jag blåbärsplockoholic igen. ;)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. @Anneli: du gör mig så otroligt glad, om det är så, så har jag uppnått det jag vill och lite till! :)

  @CrimsonAnna: helt hooked, speciellt på de som innehlåler rosenblad och kamomill, ljuvligt!

  @Plommonet: smaskens-Annika har tidigare kallat mig för en led fresterska, en titel jag mer än gärna bär. ;) Idag är det jag som går i dina fotspår och länsar de blåbärssnår som är värda att bry sig om alls...

  SvaraRadera
 6. LOVELY! Tack för tipset! Detta ställe ska jag utforska vidare... :D

  /KRAAM Anny! <3

  SvaraRadera
 7. I Malmö startar inte Bondens egen förrän den 28:e! Jag längtar!

  SvaraRadera
 8. Mm det är gott skit där på UD! Gillar deras charktallrik med bredbar chorizo. Men deras Jamon Iberico Pata Negra är ju sådär alltså. Men det är ett skönt grepp - hela grejen.

  SvaraRadera
 9. Jag hyser en sorts hat-kärlek till Bondens Marknad. Förra hösten höll jag på att få mental härdsmälta av at det var så fruktansvärt mycket folk, så långa köer till alla stånd, så svårt att ta sig fram med fyra barn varav ett i barnvagn.....inte marknadens fel, men let's face it, Katarina Bangata är inte det optimala stället att ha det hela på. Urban Deli har jag aldrig besökt, är över huvud taget alldeles för sällan i stan nu för tiden; tyvärr.
  Ska försöka pallra mig dit nu på lördag, kanske precis när de öppnar? Och med, låt säga, bara ett eller max två barn i släptåg?

  SvaraRadera