måndag 12 juli 2010

Regndans

Ute på Idöborg så fann jag i helgen årets första blåbär. Stor lycka! Blåbärsplockning ägnar jag helst i alla fall en tredjedel av mina semestrar åt, kan vara en av de saker jag äter mest (ibland räddar de livet på mig, dessutom). Frysta bär går väl bra, men är helt ojämförbart med de färska. På ön var de lite sura och inte riktigt redo för plockning ännu.

Tydligen så kommer det bli en bra skörd i år, men ett regn eller två vore bra, läste jag i DN. Det var precis den känslan jag fick ute i den gröna närförorten idag. Plantorna ser vissna ut och jag idag önskar jag regn. Inte bara för min svettiga ryggs skull, utan även för det blåa guldet. Alla tips på hur denna prekära angelägenhet utvecklar sig i landet emottages tacksamt.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Åh, just blåbär finns här ju inga - eller få. Ser fram emot spännande recept!

  SvaraRadera
 2. Delar din önskan om rika blåbrsskördar.

  SvaraRadera
 3. Visst är det gott med blåbär, har fullt med blåbärsris i min trädgård och dom är mogna nu. Härligt!

  SvaraRadera
 4. färska blåbär är ju klart godast :) jag hoppa spå ett riktigt bär år jag också. jag vill fynda hjortron och finna massa blåbär :p

  laxen hittar du säkert i din vanliga mataffär. jag hittar min på hemköp. den kommer från falkenbergsfiskaren tror jag, något med falkenberg iaf, ska kolla upp exakt namn när jag är på hemköp nästa gång :)

  du får ha en fortsatt bra dag! kramar

  SvaraRadera
 5. http://www.falkenbergslax.se/page.php?page=start

  jag tror att det är det här företaget :) kram

  SvaraRadera
 6. @anna b: ja, detta år skall jag verkligen försöka göra roligare saker med dem än bara att strö dem över grädde, keso och yoghurt. Värmen gör en änna later...

  @crimsonanna: bara att sätta igång å regndansa en sväng! ;)

  @Martina: sicken lyx! Om de är redo i Götet så borde Stockholm inte ligga långt efter kan man tycka!

  @Molly: och lingon tänker jag, blev nyfrälst i vintras och har sen dess tänkt att det vore trevligt att plocka egna! Tack för fisktipset, skall kolla om jag hittar när jag är i götet nästa vecka!

  SvaraRadera
 7. Helt galet, jag har också hittat blåbär redan nu! Inte plockat några dock (det var under en springtur och jag höll på att vrida nacken ur led "Va?! Var det verkligen blåbär?!" när jag sprang förbi. :P) Det ABSOLUT roligaste med det här inlägget är att det faktiskt började regna på kvällen efteråt - ett riktigt ordentligt regn som höll i sig under natten och fortsatte nästa morgon och dessutom bjöd på dundrande åska. Vad du än dansade för regndans så var destinationen Göteborg på det regnet. ;)

  SvaraRadera
 8. Åh ,jag har tänkt på blåbär hela dagen!
  Om 1- 2 veckor åker jag till sommarstället där det blommar med blåbär, och jag kan bara inte vänta... :))Förra året visste jag inte om guldgruvan, så när jag hamnade där blev det handplock. Jag var blå :)

  SvaraRadera
 9. @Plommonet: haha, vet du - det funkade här med! Ösregn natten därpå och nu sväller det fett i skogarna!

  @Lott: Åh, att ha det så runt knuten är ju guld värt. Plocka dem solvarma till frukost... ♥

  SvaraRadera