lördag 24 juli 2010

Det Dracks!

Jag tutade iväg på taffel-AW igår eftermiddag! På Djuret snålar man inte, det satt som en smäck i min sommar känner jag, otroligt fin liten hemlig bakgård tätt inramad av rosor, balkonger och klädestreck. Jag har matats med för lite sommardrinkar hittills helt klart, så tack och bock, Alf! Drink efter drink serverades, innan den första var tom kom en andra, sedan en tredje (-serverat i en hel urgröpt ananas, dekadens!) och ytterligare en fjärde. 20 minuter efter ankomst när jag satt där med den fjärde så kände jag mig rätt tankar och matt efter smakexplosioner, och satte tack vare bättre vetande stopp just där.

Jag hade dock trott att jag skulle känna igen någon annan blogger där, varför jag osvenskt och frivolt drog dit på solokvist. Icke. Istället blev det hela en övning i konsten att hänga med sig själv, samt ett ypperligt tillfälle att studera den trendige stockhlmarens standardutstyrsel, vilket allt som oftast är (fortfarande) ironiska glasögon framförallt, men också frisyrer som jag inte sett sedan mitt besök hos Jehovas Vittnen -87, glasstrutsbyxor, clips och annat märkligt från den modedåtid jag begravt så fint i min intryckskyrkogård läängst bak.

Den enda jag kände igen alls var den alltid lika prydlige Edward Blom. Trots att jag bara några timmar tidigare sänt fanmail till Meny på p1 för de strålande sommarprogrammen, så kunde jag inte förmå mig att gå fram och tacka honom för det han gjort och gör för svensk matkultur och -tradition. Kändes lamt då, ångrar mig en smula i efterhand. Kanske hade han blivit glad?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

 1. Wow, vilken innergård. Där hade jag inte tackat nej till en drink. Gött! Nu när jag vet om att du bor i Sthlm, lust att ses någon gång i början på hösten?

  SvaraRadera
 2. Tack för vänligt fanmail och vänligt omnämnde här. Naturligtvis skulle Du gått fram och hälsat; jag kände knappt en kotte, så det hade bara varit trevligt.

  Allt gott! Edward

  SvaraRadera
 3. Ser jättemysigt ut! Och gott med drinkar så här att svalka sig med om sommaren ;-)
  Hur har trenden med de ironiska glasögonen kommit upp egentligen? Det gör ju inte någon snyggare, tvärtom, men ser bara så trendigt ut ;-)

  SvaraRadera
 4. @Tina: I know, och det finns ingenting på utsidan av restaurangen som tyder på att det där finns ett par trappor upp - spännande! Klart vi skall ses, låter helt super, nu när jag är permanent Stockholmare äntligen!

  @Edward: när man talar om trollen, välkommen! Nästa gång kanske jag tar mig i kragen då, väl bekomme tills dess! :)

  @Anna: jaa, det undrar jag också. Nu är de ju egentligen inte längre ironiska eftersom de bärs på fullt allvar. Vet inte riktigt vad jag skall göra med det, mycket märkligt det hela.

  SvaraRadera