torsdag 22 juli 2010

Dunder i frysen

Jag skall inte sticka under stol med det, gårdagen var till största delen piss och skit. Kastad in i en stressnurr större delen av dagen. Märkte på kvällen att jag inte hade ätit ett enda vettigt mål mat och inte heller hade duschat trots att det varit en ambition sedan uppvaknandet.

Jag piggade upp mig, turned my frown upside down som de säger i Amerkatt, med ett besök till Goodstore. Idag är en betydligt bättre dag och jag klappar mig själv på axeln på gårdagens tilltag. Nötsmörsburkar åkte med hem, gjort på paranötter, pecannötter och skalade mandlar. Kokosolja, fruktiga teer och framförallt: fryst acai. Ett av dessa superfoods som verkligen är en snackis, men som jag aldrig har testat. Jag har svårt för de där produkterna som kostar många hundralappar att köpa, och dessutom gillar jag inte idén med bärpulver så mycket som färska eller frysta. Här hade de, otroligt nog, frysta mixade bär i 100g-portionspåsar. Priset var helt okej, idén ännu bättre!Sval superlemonad, ger 2 glas:

/ en kvarts vattenmelon av den nättare sorten (typ fotbollsstorleken) / 100g fryst acaipulp / 2 cm färsk ingefära /

Tina bärpulpen en smula i kallt vatten. Skär melon i bitar och lägg i mixern. Finriv ned ingefära och tillsätt bärmassan. Mixa tills dess att det är helt smooth och njut!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Oj oj oj, jag bara måste besöka Goodstore när jag nu kommer till Stockholm nästa gång! Acai åt jag i Santa Barbara på ett "yoghurt/frukost/mellanmålsställe" som hade just acaipulp som huvudingrediens varje sak på menyn. Letade som en galning förra sommaren men hittade bara på nätet och typ leverantörer till kök och tillverkare som t ex brämhults (som har en juice med lite acai i). Kul. Inte särskilt smakrik i sig själv men mixat som du gjort, med andra frukter och bär så är det kanon!

  SvaraRadera
 2. Din blogg är helt galet inspirerande, jag får så många fina tips! Tack!

  SvaraRadera
 3. Ny tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153

  SvaraRadera
 4. Ett besök i mataffären är en av de bästa sättena att turn your frown upside down, speciellt när det följer med trevliga saker hem. ;)

  SvaraRadera
 5. @Åsa: så koolt, vilket ställe, låter grymt! De hade ven acerolapulp av samma märke, jag tycker kvalitén är toppen! Goodstore is the place to be, litet men sprängfyllt.

  @Annica: tusen tack för de fina orden!

  @Plommonet: visst är det så, mitt hemliga vapen! :)

  SvaraRadera
 6. Synd att det är så svårt att få tag i frysta Acai bär. Önskar man kunde köpa det på ICA, annars är något av det godaste jag vet en smoothie gjord på Acai bär och jordgubbar/banan. Mumma! :)

  SvaraRadera