onsdag 22 juli 2009

Jag kan stava till Angered


Ute på tur igår eftermiddag med flocken, från Bergsjön till Angered. Naturen däremellan är böljande och vacker. Förorterna till Göteborg har inte vuxit ihop på alla ställen utan är fullt av skog, hagar, småvägar, naturstigar - I love it!

För första gången hade jag med mina gångstavar ut på promenad, de har hittills bara fungerat som stand in tills mina riktiga stavar kom. Då var de för korta, nu helt lagom och jag fick snabbt in knixen. Det går verkligen att staka även med dem genom att trycka ifrån ordentligt och låta varje stav jobba under två hela steg. Det mesta kan bli hur jobbigt som helst, och här styr du helt själv beroende på hur mycket du trycker ifrån.

En träningsform som rekommenderas som förberedelse för en längdskidsäsong är en form av löpning med stavar, där man försöker att springa utan att kicka bakåt. Längdskidkänslan skall infinna sig på så vis att benen mer pendlar än kickar. Det kräver spänst i steget, och är riktigt jobbigt! Man får dock stöd av stavarna, kan skjuta ifrån och ha riktigt roligt! Jag testade bara på lite idag, men känner att det är något jag kommer träna, det lär ge en kickass-fysik om inte annat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Borde börja inför tjejvasan :D!

  SvaraRadera
 2. Jaa! Vad kul att du skall åka Anna, det kommer bli grymt detta! :)

  SvaraRadera
 3. Shit vad du sliter med stavträningen! Börjar känna mig lite försoffad när det gäller förberedelserna inför snösäsongen... :)Jag förresten apropå springa med stavar ett tips från min kille - kör springandet uppför så mkt som möjligt, typ som backintervaller med stavar. ska vara riktigt skitjobbigt, och bra för stakningsmusklerna.

  SvaraRadera
 4. @Therese: tack du! faktum är att jag inte varit duktig med rullskidorna de senaste dagarna, får ta och rycka upp mig även om det regnar dagarna i ända. :)

  Backintervaller låter effektivt, ser fram emot det med skräckblandad förtjusning!

  SvaraRadera
 5. Är det jag som är virrig eller håller du på och ändrar på layouten en massa på bloggen? Om jag inte har drömt så var det för en stund sedan en skitsnygg bild på dig när du stavsprang längst upp. Det var superfint! :)

  SvaraRadera
 6. @Therese: det kan verka som att du drömt, men jag har testat runt lite för att hitta nån template jag rivs med. Hade uppe den där bilden ett tag som jag också gillar (kul att inte jag är tokig på den punkten utan att den så är objektivt bra ;), men fick den inte stor nog för att täcka helt ovanstycket, så det åkte temporärt bort. Kommer upp snart igen på en blogg nära dig! :D

  SvaraRadera