torsdag 9 juli 2009

Frukostuppenbarelse

Det är ju helt sanslöst, vilken skillnad det kan vara på bra och dålig mat. Bacon i köpepaket har jag slutat köpa sedan länge, det har en jobbigt sur smak över sig, supersalt, tillsatt rökarom (ett inslag som stör mig fett) och dunstar vatten i mängder när man steker. Igår gick jag in på vår underbara saluhall här i Göteborg, köpte olika ostar av min favvishandare och passade på att testa "riktigt" bacon från rekoköttstället. Lokalproducerat, svinbilligt (no pun intended): 25 kr för ett halvkilo (jämföres med 15-20 kr för 140 g i butiken). Klassisk brittisk frukost idag, ägg och bacon, och det var som en helt annan grej, helt fantastiskt gott, vilken kvalitet! Nu kommer ett butikshandlat paket aldrig mer komma över min tröskel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

10 kommentarer:

 1. jag tyckte "blåsta!" var väldigt bra, men jag hade inte väntat mig att jag skulle tycka nåt annat heller.. ;) har faktiskt inte läst första boken han skrev än, men ska göra det innan semestern är till ända, den har stått i bokhyllan LÄNGE nu!
  och ja, jag var på morrissey i sköna götet den 22:a juni. det var en ojämn spelning, då den senaste skivan inte talar till mig alls, och han körde rätt mycket från den, men när det var bra, då var det såklart alldeles makalöst magiskt fantastiskt! :)

  SvaraRadera
 2. Vilken köttdisk ska jag handla i för att få ekobacon? Låter ju jättegott!

  SvaraRadera
 3. @Monica: sorry, en liten bokstav hade fallit bort i all hast, det skulle varit reko... Charkdisken som finns när man just kommit in i saluhallen från kungsportsplatsen är grymt bra, de berättar vart köttet kommer ifrån, att det är bra gårdar, vart det är slaktat osv, så man får en känsla för transporterna osv. besök dem! :)

  SvaraRadera
 4. @Lolita: måååste läsa den då, tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 5. Oj måste testas! Finns säkert något i sthlms saluhallar :)

  SvaraRadera
 6. Säkerligen! Jag bor vanligtvis i sthlm på veckorna, jag har mitt jobb där, så efter semestern blir det till att botanisera. :)

  SvaraRadera
 7. Då vet jag, det är Kenneth Dohse med kött från Svenska gårdar jag bloggade om häromdagen.. de har kanonbra kött, även om det inte är eko:)

  Prova Coop Änglamark eko bacon, det är gott!

  SvaraRadera
 8. Kul att vi går till samma handlare då! :)

  SvaraRadera
 9. Jag blev imponerad av Kenneth Dohse redan när vi gjore lumpen tillsammans. En ung kille som hade en egen liten butik i Saluhallen! Driftighet, kundkänsla, service, kunnighet och lyhördhet är enbart några superlativer som Kenneth är utrustad med. Att charken lever vidare är en stor glädje, för mig och för många Göteborgare. Själv lever jag numera i matens hemlad, Frankrike. Allt gott till dig Kenneth med söner. Hälsningar Jon Kent Wijk

  SvaraRadera
 10. Fin blogg. Här finns inspiration för ett bra tag framöver. Men jag måste säga att det där med 140 g bacon för 15-20 kr... Var handlar du egentligen, I ett torn på månen? I alla fall... Om du ska äta vanligt bacon ska du köpa det absolut billigaste, dvs Eldorado eller Euroshopper, sen kör du det i mikron 5-7 minuter. Ja... Det var mest det jag ville :)

  SvaraRadera