fredag 17 juli 2009

Brunch for da ladies


Jag har just haft mina girls här hemma på somrig brunch. Det var på tiden att vi satt ned och ljög lite över ett stycke god mat. Jag har inga stora krav på att en brunch skall innehålla vissa förutbestämda element utöver ägg i någon form. Hela konceptet blir ju lite till vad man vill att det skall vara. Som den franske charmör som nästan förförde Marge Simpson en gång sade: "It's not quite breakfast, it's not quite lunch, but it comes with a slice of cantaloupe".

Idag bjöd jag på en omelett med svamp, färsk spenat, tomat och parmesan. Till det nyplockade blåbär, Kornblomst (underbar krämig blåmögelost), blodgrape, apelsingravad lax och min somrigaste smoothie på persika, röda vinbär och turkisk yoghurt (pimpat med lite hampa- och linfrön). En liten kopp starkt kaffe på det var den perfekta toppningen.

Nu för tiden gör vi så olika saker i våra liv: jag bor ju på veckorna och jobbar i Göteborg, Marie har fått äran att bli mor och är färdig civilekonom, Katten jobbar på Volvo och spelar i vårt damlandslag i landhockey. Snart har 10 år gått sedan vi lärde känna varann, på den tiden möttes vi i personalcaféet på Liseberg där vi servade alla slitna glädjespridare. I allt hamburgeros och mjukglasströssel blev vi vänner för alltid. Även om vi inte får ihop det så ofta så är det så fint när det blir av, och det sker som princip aldrig utan en riktigt flott måltid som sällskap.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Gud va god brunch det där var... Mmmm..

  SvaraRadera
 2. låter mysigt!

  www.traningsladje.se

  SvaraRadera
 3. Tackar ni, gästerna vart sjukt nöjda iaf, och jag likaså! jag över och övar för att göra brunch till min paradgren, det är nog den bästa måltiden i världen! ;)

  SvaraRadera
 4. Oj vad gott det såg ut! Kanske något att försöka efterlikna för söndagen!

  SvaraRadera
 5. Låter klokt, Snorkfröken, skall själv ge mig ut på stan då och hitta något liknande! :)

  SvaraRadera