fredag 24 juli 2009

Hurry curry

Gå direkt till receptet.

Frysta gröna grönsaker är den perfekta snabbmaten. Små bomber av antioxidanter och näringsämnen bara ligger där och väntar. En av mina favoriter tillverkas av fryst grönkål och går på tre röda. Lite extra kolisar tillsatta inför träning, som kan uteslutas om man känner för det.

Soppa för två personer:

- Värm ett halvt paket hackad fryst grönkål i en kastrull med ett par dl vatten, rejält med gyllene curry och ekologiskt lantbuljongpulver
- Låt ett par msk linser (jag tog små franska puylinser, mina favoriter, lät dem först ligga i blöt ett par timmar) bubbla med
- Puttra tills linserna är lagom mjuka/al dente, ett par skedar creme fraiche ger soppan en skön tjocklek.

Smaka av med salt och pepppar och njut!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Mmm.. soppa är gott, och grönkål med kokt ägg e mumsens..

  SvaraRadera
 2. Mmm, att lägga curry i en soppa med grönkål hade jag inte tänkt på. Verkar riktigt mumsigt!

  SvaraRadera
 3. Detta måste jag testa, tre av mina favvisar i samma soppa, låter fantastiskt!! Ska köpa puy linser med en gång.

  SvaraRadera
 4. Puy är mumsigare än alla andra linser, no doubt about it! Blötlägges en smula med fördel, och är svingott att koka mjuka på svag värme med lite soya i vattnet och sen göra en sallad på dem med balsamvinäger. Smaker som gifter sig det, fint som snus!

  SvaraRadera
 5. Hmm, lite nyfiken på hur currysmaken utvecklas. Blir den ganska mild? Som jag minns det brukar de flesta recept ange att man ska fräsa curryn innan buljongen ska i? Eller blir currysmaken mjukare av att fräsas? :)

  SvaraRadera