fredag 31 juli 2009

Ljuvligt, Stella!

En dag på stan, trotsade ösregnet med klarröda kläder och det tycks ha hjälpt, paraplyet behövdes nästan inte alls när jag väl tittade ut! Efter grym Da Matteo-fika med gammal fin vän så gav jag mig ut på stan. Kikade in på Hollywood och hittade en underbar ny hooch-klänning från D&G. Kortkort, men det finaste av allt: osannolika storleken medium (betydligt tajtare på mig än modellen dock)! Tänk att ha gått ifrån att inte kunnat få på sig något ute i vanlig handel till att ett halvår senare kunna prova nästan vad jag vill. Numer kommer mina klädköp enkom av på om jag gillar själva plagget eller ej, jag behöver inte gå därifrån utan att ha kunnat prova ens den största storleken. Samtidigt som jag på ett principiellt plan avskyr att storlekarna har blivit mindre, att klädmodeller är sydda efter smala kvinnor med raka former, liten byst, så är jag rent privat (och en smula i smyg) lycklig över att själv slippa få budskapet att jag inte är okej var gång jag handlar kläder. Klurigt det där, att behöva förhålla sig till en norm hela tiden, även om jag varken satt upp eller ens gillar den.

I jakt på träningskläder kom jag att tänka på fynd som sparkibaken gjort på NK och kikade in där. Slutrea mycket riktigt, och där fann jag grymma grejjer: det visar sig att Stella McCartney gjort en serie träningskläder med Adidas för tjejer som vill ha funktionella och snygga och lite udda kläder. Hon har formgivit grunk för bl a löpning, tennis, gym och yoga, svinsnygga och bra med små fickor för nyckeln till skåpet på gymmet, inbygd BH osv. Bara ett fåtal föremål kvar när jag kom dit, men det var helt rätt föremål: träningslinne som satt som berget med liten udda touche samt nya trekvartsbrallor. Snygg design, komfortabelt, jag är såld. Skall rota på NK i Stockholm och hoppas på att hitta lite mer, annars beställa över nätet på något sätt. Känns som att jag funnit en guldgruva!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Snygga kläder på en snygg tjej, grattis!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att jag hittade din blogg nu, den verkar ju vara fullspäckad med inspiration så jag kommer nog tillbaka hit! Och ser fram emot att läsa om din rullskidåkning! :)

  SvaraRadera
 3. Tack till er båda! :)
  Så nöjd med outfiten, Monica, och älskar din blogg Anki!

  SvaraRadera
 4. Visst går det att hitta toppenbra träningsfynd på rean. Gillar inte alls att handla till fullpris. Kläderna är ju minst lika bra (och fortfarade snygga) när de är rejält nedsatta :-)

  SvaraRadera
 5. Eller hur, jag skiter ju lite i om denna kollektion var tänkt för kommaren 2009, lär tycka att de är snygga även nästa vår! :)

  SvaraRadera