måndag 6 juli 2009

Grönt är skönt


Molnig första semesterdag här i Göteborg. Jag gick som sagt till Ekostore för att fylla på hushållsdepåerna. Det var länge sedan jag var där, och till min glädje såg jag att de nu utökat sitt utbud med ännu mer frukt och grönt, mer närodlat, Renée Voltaires grejjer (till betydligt mer humana priser än det NK Saluhall/ICA i Stockholm fläskar på) och en riktigt diger ostdisk. Dessutom kan man nu köpa större plantor med örter, chili och tomater. Vilken lyx, vilken semesterstart. Inspirerad av detta Blueberry Lifestyle-recept lagade jag väl hemma en illgrön gaspacholiknande soppa. Jag mixade följande i gamla trotjänaren Philips:

- 2 dl tinade ärtor
- två nävar babyspenatblad
- två nävar färska kryddor: persilja och basilika
- en halv tomat
- en avocado
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1,5 msk lantbuljongpulver
- 2 tsk spirulina
- saften från 1/4 citron
- 4 dl vatten

Det blev underbart. Ordentlig vitlökssmak, men det gillar jag verkligen, så är man inte ett fan räcker nog en klyfta. Fräscht att toppa med lite finriven morot, och denna sats kommer räcka till lunch imorgon också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Tips: Renée Voltaire har numer alger i sitt sortiment, eko och raw alltså. :)

    SvaraRadera
  2. spännande med en träningsutmaning i samband med kostomvändande. visst känns det mer peppande när man känner att man bygger upp kroppen också? håller på och kommer igång med mycket löpträning. några bra träningstips?

    /Kire

    SvaraRadera