onsdag 16 juni 2010

Trådlöst från Pakistan

Ni vet den där vackra mangon jag köpte i Hagsätra? "Trådlös mango" hette den, och det var sannerligen en frukt som lydde minsta motståndets lag. Köttet var som smör, lent som en barnrumpa, och smaken något mildare än sedvanlig mango. Jag gjorde smoodi, såklart.

/ 2,5 dl naturell fullfet yoghurt / 0,5 mango / 0,5 dl hampafrön / 1 dl frysta röda vinbär / 1 rågad tsk nyponpulver / 1 tsk agavesirap / mald kanel /

Mixa härligheten i blender, kanel efter behag (kanel och nyponpulver gifter sig osedvanligt bra, alla ojämnheter slätas liksom ut). Njut till frukost, som mellanmål, eller ta med i plunta till jobbet. Det gör jag nästan jämt, och jag blir fan aldrig besviken på mig själv. Utan bra eftermiddagsmål är det lätt att paniklösningarna fulla med socker kryper fram, fullkomligt i onödan. Ta kontrollen, och ha det gött hela vägen är mitt tips för dagen.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Trådlös mango? Wifi-mango alltså? Hehehe...

  SvaraRadera
 2. Träningsglädje18 juni 2010 kl. 10:02

  åh. måste testa kombon kanel+nyponpulver eftersom jag har en stor burk nyponpulver hemma jag inte vet vad jag ska göra med.

  SvaraRadera
 3. Trådlös mango låter märkligt. Mango SKA vara trådig, sådär så att man ångrar sig varje gång man ska till att gnaga av mango från kärnan. För övrigt gillar jag gillar smotti, och kan förstå poängen med en trådlös mangosmotti. Och så gillar jag bilden på dig och smottin skarpt, fin bild!!

  SvaraRadera
 4. Min underbara torghandel har också pakistansk mango och vad den doftar. Jag har inte köpt ännu, har knarkat vita platta persikor och bigarråer den här veckan, oj vad jag älskar mina stenfrukter!

  SvaraRadera
 5. @Axel: du är en rolig prick, du!

  @Träningsglädje: ja, gör det, supertrevligt i bärsmoothis också!

  @tina: jag hör vad du säger, been there såklart och kanske är det så att man vill ha en trådig känsla i en mango egentligen - det är så vi känner den. Denna kändes mer som en papaya liksom, en helt egen frukt!

  @kristin: det finns utrymme att knarka båda. Jag måste testa dina persikor, helt klart!

  SvaraRadera
 6. Den "vanliga" vita persikan är också underbar men säsongen kort.

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jag är ganska nyinflyttad i Hagsätra. Vart hittar jag alla dessa grönsaksställen?
  Några tips? :-)

  Tack på förhand!

  Mvh,
  Linda

  SvaraRadera
 8. hej hittade din blogg av en slump och den där mangon låter härlig vart i hagsätra hittar jag denna? tack för en underbar blogg! :)

  SvaraRadera