onsdag 30 juni 2010

Tradera i mitt hjärta

Jag har under en längre tid scoutat efter fräckt uddaporslin på nätet. Ögnar igenom långa, låånga listor på tradera över auktioner som är igång, prenumererar på allt som kan tänkas vara intressant och lyckas ropa in en del av detta. Tanter och farbröder över hela landet packar in de små liven i bubbelplast och sänder till mig, och tillsammans blir det så fantastiskt vackert! Jag har "finporslin" och sådär också som matchar, men just detta att kunna duka helt udda, retro och färggrant känns helt rätt. I sommar tycker jag vi alla springer på loppis och fyndar. Det finns så många vackra gamla serier som inte är med i hela berså-hypen, som är lika fina och häftiga och som kostar en spottstyver i jämförelse.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Tradera är grymt:D

  Jag har själv en häftig gammal glasservis där assietten är en blomknopp och tallriken en utslagen blomma-tänk dig en sommarmiddag på dem:)

  SvaraRadera
 2. jag håller med dig, älskar loppisar.

  ditt porslin ser jättefint ut :) tyvärr tar en del loppisar riktiga överpriser, i alla fall de som finns i mitt närområde. jag kanske ska börja spana lite på nätet :)

  som jag har sagt tidigare; tack för en superblogg :) ha en fortsatt bra dag! kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint, vilken mysig idé! Mor o far har hela serien berså hemma... ståendes på vinden, aldrig används det heller... kanske ska stjäla det!

  SvaraRadera
 4. :-D Jag har också köksskåpen fulla med uddaporslin, tallrikar, assietter, kaffekoppar osv. Varför köpa billigt IKEA-porslin när man kan få finporslin nästan gratis? Jag fyndar inte på Tradera dock, utan på bakluckeloppisar och liknande. Det är sommarnöje på riktigt!

  SvaraRadera
 5. ÅH, sånt där porslin har min mormor&morfar! Helt underbart, speciellt mix-matchningen - hur ska man annars kunna show:a off allt snyggt porslin man har samtididgt? :)

  SvaraRadera
 6. @träningsglädje: I know, har fnulat på idén under ett par år nu innan flytten kom och med den en rejälskåpsrensning som gett utrymme för något nytt!

  @Anna: det låter helt ljuvligt, som en dröm!

  @Molly: ja, det där är riktigt trist. DN hade flera tips i helgen på loppisar utanför Sthlm som har bättre priser. jag kommer nog satsa på sånt om jag skall leta i sommar, förutom nätet dårå. Loppisar inne i stan under turistsäsong är nog inte så schysst...

  @kanjagkandu: omg, en guldgruva, använd flitigt - NU! ;)

  @Tina: exakt! Blir en del sånt i sommar om jag känner mig själv rätt!

  @Plommonet: det är bara att blanda och ge, en del avmatlagningsnöjet när man skall ha hem folk är ju att duka fint!

  SvaraRadera