lördag 27 februari 2010

Tentamaten

Gå direkt till receptet.

Jag och lagboken beger mig till universitetet för att brottas med diverse affärsjuridiska problem. Kampen mot klockan kan börja, men jag ger mig givetvis inte in i sådana äventyr utan en rejäl matsäck. Vackra physalis och cashewnötter att snacksa på, en bit mörk choklad och en fantastiskt fin sallad:

/ en näve mangoldblad / en näve ärtskott / en halv persika / en snutt kålrabbi / 5 körsbärstomater / 1-2 cm färgglad morot / 2 msk kallpressad olivolja / 1 tsk citronsaft / 1 tsk hampafrön / 1 tsk honung / en nypa torkad dragon /

Bryt eller skär persikan i lagom bitesize-stycken, hyvla skalad kålrabbi och morot tunt, klyfta småtomaterna och blanda med mangoldblad och ärtskott. Gör en trevlig dressing av mortlade hampafrön, honung, olja och citronsaft. Smaka av så att det blir riktigt smarrigt, krydda dressingen med lite dragon. Tossa ihop, and off you go.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

  1. Hoppas det går bra!

    SvaraRadera
  2. åååh så du får mig att längta tills det prunkar i köksträdgården...

    SvaraRadera
  3. Thanks, honeys! Allt gick bra, nu får vi längta efter sommar och besked om betyg! :)

    (ps. persikan smakade PRECIS som de gör på sommaren, helt magiskt, man tas som till en annan värld!)

    SvaraRadera
  4. Får man sitta och slafsa med vilken mat man vill på tentan? Låter ju som en matig sallad!

    SvaraRadera
  5. @Axel: japp! Jag var dessutom själv, och min tentavakt klämde två semlor under tiden jag skrev så det var indeed en kostliberal tillställning!

    SvaraRadera
  6. Exremt snygg också den där salladen. Persika är gudomlig när den smakar som den ska. Min favoritfrukt!
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  7. @frk Dill: min också tror jag. Just dessa jag fick tag på var jag rädd skulle smaka vatten, som så mycket annat när det inte är säsong, men dessa var ljuvligare än vad jag mindes att de smakar...

    SvaraRadera