tisdag 2 februari 2010

En award damp ned

Jessica Claren gav mig en fin bloggaward i förra veckan (Creative Blogger), och nu kom dessutom en likadan från Lollis som bloggar på Allt för hälsan. Tydligen skickas awarder generellt till höger och vänster, och de allra flesta är av kedjebrevstyp och/eller med rätt fånigt innehåll, men denna var öppen och fin till sin karaktär, och jag är helt på humör. Den som fått awarden ska enligt instruktionen:

1. Kopiera awarden på sin blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välja ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta!

Här kommer 7 saker du kanske inte visste om Mikkan:1. Jag är skolad klassisk cellist. Innan jag började jobba på advokatbyrå så turnérade jag i ett par år med min kära cello med artister som Jens Lekman och Sohpie Rimheden.
2. Jag curlar min lilla whippet Mir bortom vett och sans. Han var så otroligt efterlängtad, vi hade ett foto på honom vid sängen som vi sade godnatt till i flera veckor innan han fick flytta hem till oss, och numer skitar jag gärna ned kostymbyxorna genom att låta honom ta plats i knät när det skall åkas t-bana. Helt givet är också att knatten sover i sängen varje natt, under mattes täcke.

3. Jag var en riktig insnöad nörd på universitetet och trivdes allra bäst på Institutionen för Vetenskapsteori där vi kunde prata sådär postmodernt om huruvida nånting finns överhuvudtaget liiite för länge och ofta. Nu dammar böckerna i bokhyllan sedan ett par år i arbetslivet (där saker ju helt uppenbart "finns". Så var det med den saken).
4. San Francisco är min absoluta favoritstad på jorden. Lämnade hjärtat där efter två ljuvliga veckor i oktober 2008 och längtar tills den dagen vi återvänder.

5. Jag var under en lång period av mitt liv uppslukad av sumobrottning och satt jämt klistrad framför sändningar från japanska tävlingar tillsammans med min husband-to-be i studenthemmet Ostkupan.

6. En av mina favoritprylar är mitt rosa PSP (Playstation Portable). Jag hänger på låset när nya gulliga favoritspel kommer ut, som Patapon eller Loco Roco. Otroligt mysig veckopendlingsunderhållning, får tiden att bara susa förbi!

7. Jag är sämst på att baka bröd. Plågade familjen i unga år med hembakta Cranks-bullar som onda tungor döpte om till "Mikaelas diskus". Nyårslöftet är att ge det en ny chans, och julklappen till mig själv blev därför Martins surdegsbok.Bonusfakta: såhär helig kan jag se ut om jag bara anstänger mig en smula! (Fotograf: Elin Maigaard)

Jag skippar biten med att skicka vidare, men vill ta tillfället i akt att berätta för Kristin, Anna B, Jättegott-Frida och Jennifer Spratly att jag verkligen uppskattar deras kreativa texter och dito matlagning.

8 kommentarer:

 1. Jag skrattade tills pappa undrade vad det var frågan om när jag läste om "Mikaelas diskus"-bröden och håller tummarna för att du ska lyckas lite bättre med husgurun Martins bok i din ägo. :)

  SvaraRadera
 2. Ja dom kära Cranks bullarna! :-) Kul läsning och Mir är bara för söt!

  SvaraRadera
 3. Så spännande :) Jag gillar speciellt det där med sumobrottningen, haha

  Föresten kanske man sett dig på nån spelning nånstans då, utan att veta liksom :)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt! SOm o du inte redan framstod som någon sorts renässans-kvinna. Riktigt intressant läsning. Tack för at du bjöd på detta!

  SvaraRadera
 5. @Plommonet: seriöst nyttiga brödbullar blev det ju, men fullkomligt oätliga... haha!

  @Anna: man var ju ambitiös i ungdomen utan grundkoll på jäst och sånt. :) Mir är min pride and joy, f ö, galet söt!

  @Andrea: sumo är superspännande, och kommentatorn var alltid otroligt engagerad. Riktigt kul tid det där! Och, efetrsom du verkar vara rätt göteborgsindie så har vi säkert setts på det viset utan att veta om det!

  @Annika: du är så gullig, kram!

  SvaraRadera
 6. Tack detsamma snälla Mikkan! Blev grymt impad av cello-bakgrunden (det kompenserar även de hårdaste bullar i mitt tycke) Kram

  SvaraRadera
 7. @Anna: det glädjer mig, jag spelar hellre än bakar, och man kan ju inte vara bra på allt! :)

  SvaraRadera
 8. Spännande människa du är =) Och jag som trodde att det är jag som är "annorlunda" men nu känner jag mig nästan lite tråkig ;-)
  Jag har också plågat andra med mitt brödbak men nu har jag skaffat en brödmaskin och det funkar jättebra! Det kan jag verkligen rekommendera =)
  Just nu kämpar jag fortfarande med boken samtidigt som det ploppar upp smoothiesböcker nästan varannan sekund känns det som... Jag blir stressad!
  Kramar :)

  SvaraRadera