lördag 13 februari 2010

Tusen och ett bär

Gå direkt till receptet.Jag sitter hemma i en ledig helgsoffa, sällskap av vovven och en ny supersmoothie. När jag handlade igår så såg jag en helt massiv bärmix i frysdisken som jag behövde prova. Kände på mig att det var för mycket olika typer av smaker för att det skulle kunna bli bra, men fick på plytet efter att ha provat på. Helt klart en grym idé och jag mixade bären med endast lite juice. Kände att något fräsigt super food-pulver skulle bli för mycket. Kryddade med lite mynta och njöt!

/ Ca 125 g (en halv paket) fryst bärblandning: goji, havtorn, blåbär, björnbär, tranbär och röda vinbär / 2-3 kvistar färsk mynta / 2 dl färskpressad blodapelsinjuice /

(Jag blev dessutom mycket glatt överraskad av att känna hur goda gojibär kan vara. När de är färska smakar de syrligt och kryddigt, med hintar av kanel och stor fräschör. Mer sådant! Vågar jag hoppas på att hitta dem helt färska ute i butik såsmåningom?)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Det låter jättegott!! Vart hittade du denna blandning? Jag köpte, blåbär, tranbär, lingon och hjortron idag som jag tänkte testa. Låter dock som om din blandning passar bättre ihop.

  Hoppas du har en bra helg.

  /Nina

  SvaraRadera
 2. Har spanat på det paketet på ICA sedan Pytte twittrade om det för några veckor sedan.
  Låter faktiskt grymt gott!

  SvaraRadera
 3. Den blandningen köper jag alltid nu för tiden och använder i min proteinshake som jag gör varje morgon, jättegod!

  SvaraRadera
 4. @Nina: det är som Annika skriver här en blandning från Ica, deras eget märke. Superfint, rekommenderas varmt!

  @Annika: go for it, jag vart positivt överraskad helt klart. Nu är det bara att vänta på att ICA börjar köra eko också! :)

  @Martina: låter som en superfin vana!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar färg! Blodapelsinjuice låter smaskigt, ska köpa några och testa nu när jag är nykär i juicern jag fick idag :)

  SvaraRadera
 6. @Susanna: jaa, gör det, släng med lite mynta, eller chili eller ingefära, eller en morot. blir super hur man än går i en sån drä fin juicer! :)

  SvaraRadera
 7. Den där mixen är toppengod, likaså trädgårdsbären eller var det sommarbär de hette på ICA? Känns som att alla behöver lite sommarbär när vintern tar ett ännu fastare grepp om oss!

  SvaraRadera
 8. @kristin: jag vet att Coop har trädgårdsbär iaf, det är också en otroligt bra blandning , särskilt att ta till när vinbären i kylen sinar!

  SvaraRadera