torsdag 9 juli 2009

Pesto under regntunga moln


När jag slutade äta pasta så slutade jag också äta pesto. Varför är oklart, kom mig inte längre för att handla hem det, men sedan dess har Mia påmint om att klassisk pesto ju är riktigt fin lowcarb-mat. När jag nu hade både en kruka basilika och en ny och fin parmesanbit från Saluhallen hemma, så gjorde jag igår en insats. En kruka basilika, bra med fin olivolja, vitlök, generöst med ost och pinjenötter (finns eko nuförtiden från Saltå Kvarn), såsom det skall vara. Dessutom slank lite hampafrön med i mixern, kändes rätt och tillsammans var det en hit! Nu har jag svårt att hålla tassarna borta. Går och snattar, plockar upp en morotsstav som förevändning för att få öppna burken. I've created a monster.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. :) Vi brukar oxå göra egen pesto och jisses vad man får hålla sig för att inte vara där med en tesked, gurk eller morotsbit! Lägg ett lager på laxen och in i ugnen....supergott!
  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Skönt att se att jag inte är den enda som har svårt att hålla fingrarna i styr. :)

  SvaraRadera
 3. Såg att du hade testat Stevia! Såg ett annat sötningsmedel på http://www.lowcarbshop.se/ som hette sukrin. testat det? Så säljer de pasta oxå. tror du man vågar prova sig på det. Tycker du har en jätte bra blogg. Och som du säger heter det ju lowcarb. Många sidor som jag har kikat på säger ju ofta att man helt ska vara utan. Men det är svårt...och pasta saknar jag(även om ja bara hållt på 2v). Behöver ju inte vara någon mängd om man beställer det som finns där. står 5g/50g. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Japp, stevia har jag testat fast kanske inte gett det alla chanser jag kunnat efter en rätt dålig erfarenhet. Har inte kommit mig för att testa nåt annat än, men strösötningsmedel vore ju toppen, så att man kan baka!

  Pastan funderade jag på just i början, när jag inte riktigt kommit igång än. NU känner jag inte att jag saknar det alls, men kommer pröva nu i sommar när vi skall ut och paddla kanot och behöver ha med oss mat som går lite snabbt att göra i stormkök och som håller sig en vecka i ryggsäcken.

  Och supertack för berömmet, det värmer, kul att du kommit hit och läst! :)

  SvaraRadera