söndag 5 juli 2009

Excitement in SF

Efter att ha följt Lisa Förare Winbladhs semester i USA så har jag suttit här idag och reminiscerat över min och makens bröllopsresa förra hösten. Den gick till San Francisco; 14 molnfria underbara dagar som hyfsat nybakade äkta makar i makalösa California. Ett minne för livet (finns gamla blogginlägg från resan här för den som är nyfiken), och en av revolutionerna under resan var upptäckten av en ekologisk supermarketkedja som heter Wholefoods. Att traska in där (vilket skedde av misstag från vår sida, något jag är djupt tacksam för) var som en dröm. Jag minns att jag stod där och försökte ta in hur stort sortimentet var, så många färger, så vackert upplagt, så många saker man inte kan hitta hemma. Helt förståeligt gick jag igång fullkomligt och shoppade snabbt upp dagskassan.
De har en frö/gryn/nötavdelning som inte är av denna värld, och i många butiker an man i kvarnar mala sitt eget mjöl. Man kan köpa ekologiska bakverk, rawfood-mat, burkar med färska ekologiska granatäpplefrön, tusen olika grodar, alla upptänkliga bär, hälsokost, råkostbufféer, grill- och färdigmatsdeli och mycket mycket mer. Tänk om vi skulle ha något liknande Sverige, det vore en makalös lyx! Vi gick dit ofta under vår semester, och det är det första jag kommer leta upp nästa gång vi åker till det stora landet over there.

Tills vidare håller jag till godo med Ekostore i Göteborg. Imorgon bär det av ditåt för att fylla upp semesterkylen. Jag saknar mycket här för att kunna möta varje dag som en stark och härlig (L*E*D*I*G!) människa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Otroligt!
  Jag trode inte att nåt dylikt fanns i USA. Jag läste dock nyss att tre fjärdedelar av de amerikanska familjerna handlar ekologisk av hälsoskäl.. Inte illa!

  SvaraRadera
 2. Jag upptäcke Whole Foods förra sommaren i New York, jag blev så inspirerad och njöt av att gå omkring i butiken. Ekostore har jag inte hört talas om får bli ett besök där i augusti då jag är i Gbg- är det lika underbart som Whole Foods?

  SvaraRadera
 3. Wholefoods är ju verkligen en liga för sig, har inte hittat något som kommer i närheten här i Sverige, men Ekostore är iaf en ansats till att skapa en helekologisk butik där du kan handla allt du behöver, istället för att gå till ICA. De växer långsamt, jag tror stenhårt på konceptet och kanske blir det en dag lite yppigt som wholefoods. :)

  SvaraRadera