måndag 1 juni 2009

Dags för ett experiment kanske?

Min träning både själv och med Lovisa går framåt. Jag kör hårt nu innan semestern för att stärka upp min bål (dvs core-träning i olika former) samt rygg, axlar och armar. Till skillnad från för ett år sedan, då jag först kom till Lovisa för att få rätt på de ryggproblem jag haft sedan tonåren, så saknar jag nu det där lilla extra klöset i musklerna, det som ger lite ompf och kämparglöd.

Även om jag tycker att jag efter nån månad med LCHF fick tillbaka min normala kondis och styrka (kroppen var som en klump bly i början), kroppen hade vant sig vid förbränning av fett i första hand istället för dito kolhydrater, så känner ändå skillnad i kroppen. Så, dags för lite experiment under juni månad känner jag. Jag kommer ha två PT-sessioner istället för en i veckan nu ända fram till semestern, och det ställer höga energikrav på kroppen. Har ni läsare några förslag på vad som kan funka? Jag är ingen person som kommer kunna köra träningsdrycker, det vänder magen ut-och-in på mig, utan jag är ute efter lite renare livsmedel.

Kanske 0,5 dl bönor, linser eller quinoa rätt upp och ned, linsgroddar, eller typ hummus på finncrisp en stund innan? Det måste ju vara en mängd kolhydrater som jag kommer göra av med under passet, tajmat så att jag får användning för kolisarna just under passet. Banan tror jag inte på, behöver nog vara långsammare kolhydrater om det skall hålla mig flytande under 50-60 minuters hårdare träning. Lite att fundera över alltså, tips tages tacksamt emot. Jag ser dessutom att Dessi går i liknande tankar. Kanske att jag skall kolla in lite vad Jonas Colting har för idéer, han verkar vettig och är ju om inte annat extremt framgångsrik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Vad skönt när man känner förändingen i kroppen =)

    SvaraRadera
  2. Visst är det! Nu behöver jag bara ta det till en ny nivå och justera kosten lite. :)

    SvaraRadera