fredag 12 juni 2009

Lika botar lika

Igår toppade min träningsvärk från tisdagens PT-pass med Lovisa. Jag har nog aldrig haft sådan träningsvärk - kunde nästan inte alls gå! Känns bra på sitt sätt, då har man ju verkligen gjort en insats, vore konstigt om utfallsträningen inte lämnade kraftiga spår efter sig. Men, trots att jag knappt kunde gå till gymmet så gjorde jag ändå ett försök och insåg att det som botar träningsvär - är träning! Successivt mjukades hårda muskler upp och idag är jag glad och härlig igen.

Mitt lilla försök att optimera träningen med en smula extra kolhydrater faller hittills mycket väl ut. Jag har prövat att äta ett par matskedar baljväxter ca 2 timmar innan träningen, plus en halv banan just innan jag gått till gymmet, och då har det där lilla extra i musklerna faktiskt infunnit sig. Jag är grymt nöjd över resultat med en så liten förändring som inte triggar sötsug eller gör att min kost blir sämre i övrigt. Antar att jag i takt med att Vasaloppsträningen tilltar kommer behöva grunda mer inför träning, jag får ta det lite som det kommer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Intressant med kolhydratsladdningen och vad bra att den verkar funka! :) 2 msk baljväxter säger du. Vilka baljväxter är det då?

  SvaraRadera
 2. ja, det lustiga är att det är ju inga mängder det handlar om. jag åt lite marinerade kikärtor till lunchen liksom, och tränade efter ett par timmar. Min tränare noterade särskilt att jag hade ett annat "klös" i kroppen och undrade vad som hänt? Så, var enklare än jag trodde att lägga på lite extra kolisar, och det gör ju sannerligen ingen skada, energin går ju åt under passet!

  SvaraRadera
 3. Vasaloppsträning??? Känns lite avlägset, men visst förstår jag att man måste börja i tid för att hinna med. gissa hur jag svär när "gänget" kommer här på sina rullskidor - inte för att dom kör där men för att de alltid hejjar så glatt på min hund (snällt i och för sig), så jobbigt att trassla ut kopplet ur alla stavar :)

  SvaraRadera
 4. Ja, sanningen är den att det är inte jättelång tid dit ur mitt perspektiv, det är mycket som skall hända, jag skall:
  - få upp min kondition och pressa den så att jag verkligen bli uthållig, framför allt genom rodd, crosstrainer (rörelser som liknar skidåkning) och powerwalking med stavar
  - skaffa rullskidor och öva upp balansen under semestern
  - bygga de muskelgrupper som är viktiga under hösten i tur och ordning, core, axlar/triceps, höftböjare/säte
  - åka så mycket skidor jag bara kan så fort vintern kommer

  Man är ju betjänt av både explosiva och med segdragna muskler under ett sådant lopp, så träningen behöver varvas på ett bra sätt, och i en sådan takt att jag inte riskerar skador eller något sånt.

  Känns spännande och lite läskigt att ha detta framför sig, helt klart! :)

  SvaraRadera