torsdag 25 juni 2009

Lyft


Ett kort inlägg i sommarvärmen. Här i Stockholm verkar alla leva som vore det ingen solig morgondag; igår när jag nyklippt strosade hem via Norr Mälarstrand och genom Rålambsparken så konstaterade jag att det inte fanns en liten gräsplätt över som var fri från bouleklot, kubbpinnar och engångsgrillar. Mycket livsglädje i luften, samtidigt som situationen kändes en smula klaustrofobisk. Jag själv slår mig inte gärna ned på de där samlingsplatserna, det är inte så vilsamt att hänga bland horder av svältfödda solbadare. Satte mig istället inne på Stadshusets gård med en hemgjord glass från en liten kiosk. Vardagslyx, sannerligen, och lite lugn och ro.

Hemma i Göteborg åker jag alltid till Saltholmens anrika kallbadhus när jag vill lapa sol. Det är ett helt underbart havsbad med några tior i inträde; en massös finns där under ett träd vissa dagar, en liten kaffekiosk, herr- och damavdelning och noll kids med volleybollar, grillar och badflottar. Istället massa garvade pepparkaksdamer som skvallrar, koola yogatjejer, mammor med nån liten telning på armen och så jag och min mamma med en termos starkt kaffe förstås.

Semester på gång, Mikaela? Ja, jo, nu har nedräkningen börjat, skall bli fantastiskt att få komma hem till mitt underbara Göteborg och min familj.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Ahhh, en Göteborgare i exil, trevligt. Har just hittat din blogg och är ny på LCHF så jag följer med spänning.

  SvaraRadera
 2. Japp, veckopendlar till Sthlm, inne på år två nu. Du också alltså? Man längtar ju alltid hem till Bästekusten. :)

  SvaraRadera
 3. MEN så snygg du är!

  Kram, du vackra!

  /Fjällmor

  SvaraRadera
 4. Så gullig tu är Fjällmor, tack för komplimangen! :)

  SvaraRadera